NTC v Poprade otvorilo novú tréningovú plochu

Na snímke pohľad na nové tréningové futbalové ihrisko vybudované pri Národnom trénigovom centre Slovenského futbalového zväzu v Poprade.
Na snímke pohľad na nové tréningové futbalové ihrisko vybudované pri Národnom trénigovom centre Slovenského futbalového zväzu v Poprade. (Autor: TASR)
SITA|10. okt 2016 o 15:07

Pod Tatrami vybudovali futbalistom tréningovú plochu za 700-tisíc eur.

POPRAD. Národné tréningové centrum Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v Poprade v pondelok slávnostne otvorilo svoju tréningovú plochu.

Prvé tréningy na nej by sa mali uskutočniť už počas tohto týždňa. Ako povedal riaditeľ Národného tréningového centra (NTC) Peter Melek, hrubé práce na stavbe za 700-tisíc eur trvali zhruba štyri mesiace, s ich prípravou však začali ešte vlani počas jesene.

"Podarilo sa vybudovať ihrisko so siatym trávnikom, ktoré bude vykurované, museli sme tiež prebudovať nejaké inžinierske siete, vybudovalo sa aj oplotenie, infraštruktúra, chodníky a bránky,“ informoval o projekte Melek.

Novú tréningovú plochu vybudovali na mieste bývalého futbalového ihriska v popradskej mestskej časti Spišská Sobota. Ihrisko spĺňa rozmery požadované UEFA, a to 105x68 metrov, je vybavené striedačkami.

"Dodatočne osadíme ešte osvetlenie," uviedol Melek.

otvorenia tréningového futbalového ihriska NTC SFZ v Poprade : fotogaléria

10.10.2016

Poslúži všetkým

Národné tréningové centrum Slovenského futbalového zväzu v Poprade otvorili v novembri 2013. Novovybudovaná plocha poslúži podľa jeho riaditeľa predovšetkým pre zrazy Slovenského futbalového zväzu, mládežnícke a ženské reprezentácie, ale aj ďalšie zväzové aktivity, akými sú napríklad školské súťaže.

"V druhom rade ju bude využívať aj domáci futbalový klub FK Poprad a v treťom rade poslúži komerčným aktivitám zahraničných tímov," doplnil.

Popradská samospráva plánuje v budúcom roku pri NTC výstavbu parkoviska, investuje celkovo 536-tisíc eur.

Vďaka projektu by sa pri tréningovom centre malo v budúcnosti nachádzať do troch stoviek parkovacích miest na viac ako 6-tisíc metroch štvorcových.


 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»NTC v Poprade otvorilo novú tréningovú plochu