Novým trénerom Prešova sa stal Ukrajinec Kovalec

TASR|19. jan 2012 o 11:24

Vedenie futbalového klubu 1. FC Tatran Prešov sa definitívne dohodlo na spolupráci s Ukrajincom Sergijom Kovalcom.

PREŠOV. Vedenie futbalového klubu 1. FC Tatran Prešov sa definitívne dohodlo na spolupráci s Ukrajincom Sergijom Kovalcom, ktorý po úvodnom prípravnom dueli v Michalovciach preberie post hlavného trénera "z rúk" Štefana Tarkoviča.

Nový kormidelník podpísal zmluvu do konca sezóny a do metropoly Šariša si privedie aj svojich asistentov, informoval TASR prezident klubu Miroslav Remeta.

"Môžem potvrdiť, že sme podpísali zmluvu s pánom Kovalcom, ktorý pred odchodom na sústredenie do Turecka prevezme pozíciu hlavného trénera. Pôsobiť by mal u nás do konca sezóny a potom uvidíme, bude záležať na výsledkoch," uviedol pre TASR Remeta.

"Na tento post sme mali viacero tipov, no nám sa zdá, že je to iný pohľad na trénersky prístup a máme pocit, že v atmosfére u nás niečo chýbalo. Všetky doterajšie výsledky možno neboli po hernej stránke zlé, ale chýbal tam víťazný duch. Veríme, že zmena prístupu tomu pomôže," zamyslel sa Remeta, ktorý pociťuje aj to, že ukrajinská domáca súťaž je najvyššej úrovni ako slovenská. Kovalec naposledy pôsobil na lavičke Obolon Kyjev, ktorému aktuálne patrí v tabuľke posledná priečka, kontrakt v ňom ale už ukončil minulý rok.

Doterajší kormidelník Štefan Tarkovič dokončí prípravu počas sústredenia v Tatrách a mužstvo povedie i počas prípravného zápasu v Michalovciach: "Pán Tarkovič dostal ponuku zostať v klube a je na ňom, akým spôsobom zareaguje. Keď bude akceptovať ponuku, môže zostať pri klube, pokiaľ nie, tak sa s ním rozídeme korektne. Budúci týždeň bude pán Kovalec preberať funkciu trénera a pán Tarkovič nám dá odpoveď. Je to na ňom," skonštatoval Remeta.

Prezident "zeleno-bielych" však avizoval zmeny aj na hráčskych postoch. "Je o nás známe, že tréner, ktorý príde, má u nás voľnú ruku. To znamená, že príchody aj odchody hráčov, ich nominácia na jednotlivé zápasy budú v kompetencii nového trénera. Zatiaľ ponechal súčasných hráčov, aby ich mal možnosť vidieť v nejakom prípravnom dueli. Podľa toho sa uvidí ako budeme dopĺňať káder, netajíme sa však tým, že má v talóne nejaké tipy práve z Ukrajiny," uzavrel Remeta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Novým trénerom Prešova sa stal Ukrajinec Kovalec