Nový tréner "kamzíkov": Do Popradu sa teším

Sportnet|22. dec 2004 o 00:00

Poprad Po nedeľňajšom predohrávanom zápase 35. kola hokejovej extraligy, v ktorom prehral Poprad na domácom ľade s Nitrou (2:3) sa rozhodlo o tom,

že kouča Jána Faitha vystrieda na trénerskej stoličke Ladislav Svozil (na snímke). Ten naposledy pôsobil v extraligových Vítkoviciach, v ktorých v októbri po sérii ôsmich zápasoch bez výhry predčasne ukončil svoje pôsobenie. Prezident HK Tatravagónka ŠKP Poprad Anton Danko po nedeľňajšom zápase s Nitrou telefonicky kontaktoval známeho kormidelníka spoza rieky Morava a dohodol sa s ním na novom kontrakte. Ten znie na rok a pol s ročnou opciou. Vo včerajšom zápase v Dubnici sa však Ladislav Svozil objavil ešte len v role diváka.

"Do Dubnice sa idem pozrieť, ale mužstvo ešte ako tréner viesť nebudem. Zmluvne viazaný som s Popradom od 26. decembra a na trénerskej lavičke sa prvýkrát predstavím v stredu 29. decembra v domácom stretnutí proti Trenčínu," povedal nám včera do telefónu nový kouč "kamzíkov", pre ktorého je to nová výzva.

"Na prácu s novým kolektívom sa teším a som plný očakávaní. S prezidentom klubu Antonom Dankom sme sa dohodli veľmi rýchlo, pretože takáto ponuka sa neodmieta. Navyše v súčasnosti nie je na trénerskych postoch veľa voľných miest. V slovenskej extralige som ešte netrénoval, takže je to pre mňa nová motivácia," uviedol L. Svozil, ktorý nejde do úplne neznámeho prostredia. Osobne pozná okrem českého matadora Richarda Žemličku aj Miroslava Ihnačáka a Miroslava Javína.

"S Mirom Ihnačákom som v minulosti hrával v Nemecku. Registrujem aj hráčov prvej päťky Škoviru, Halaja a Pavlička, ale osobne ich zatiaľ nepoznám," objasnil bývalý výborný hokejista, ktorý vie, že klub očakáva od mužstva lepšie výkony a predovšetkým výsledky.

"Viem, že ambície Popradu boli a sú vyššie. Mužstvo veľakrát prehralo tesne o gól a často nedotiahlo do úspešného konca dobre rozohrané stretnutia. Viem však, že káder je kvalitný a preto dúfam, že lepšie výsledky sa čoskoro dostavia," zaželal sebe i celému kolektívu spod Tatier L. Svozil.

Výmena trénera prekvapila aj samotných hráčov. Aj keď im príliš do reči nebolo, snažili sme sa získať aj ich stanovisko.

"Takéto veci sa v športe stávajú a my musíme ísť ďalej. Ťažko sa k tomu vyjadruje. Príde nový tréner, ktorého nepoznáme. Myslím si, že sa to dá dokopy a že tu bude lepšie," uviedla popradská brankárska jednotka Stanislav Kožuch, ktorý sa nechcel vyjadrovať k tomu, či bolo správnym riešením, že mužstvo najprv opustila dvojica hráčov (Klepáč, Verčík) a neskôr aj tréner Faith.

"Týmto sa nezaťažujem, nie je to v mojej kompetencii zamýšľať sa nad tým. Je to vecou vedenia klubu," poznamenal S. Kožuch, ktorý podobné rošády vo svojej kariére zažil už viackrát.

"Už som sa stretol s niekoľkými odchodmi trénerov i hráčov a v hokeji je to bežná vec. Hovorí sa, že nová metla dobre metie. Uvidíme, či sa to potvrdí aj v tomto prípade," uzavrel S. Kožuch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nový tréner "kamzíkov": Do Popradu sa teším