Nitre chceli Košičania nasúkať viac, ale napokon z toho bolo trápenie

Sportnet|3. dec 2003 o 00:00

Košice - Hokejisti HC Košice včera zavŕšili sériu troch domácich stretnutí za sebou. Minulý piatok zdolali Skalicu 4:0, v nedeľu podľahli

bratislavského Slovanu 1:4 a včera si poradili s Nitrou 3:1.

Vo včerajšom dueli proti tímu spod Zobora však hokej za veľa nestál. Nečudo, že tréner Jančuška po stretnutí na tlačovej besede zdôrtaznil, že spokojný je iba s troma bodmi, ale s výkonom rozhodne nie. Podobné pocity mali určite aj košickí diváci. Prvú tretinu totiž odohrali východniari bez dôrazu, do šancí sa síce dostávali, ale na zakončení si nedali záležať. "Chceli sme dať rýchle góly a už v prvej tretine rozohnúť. Škoda, nepodarilo sa, a tak sme sa trápili celý zápas," skonštatoval po zápase útočník HC Gabriel Kövér. Jeho sa úvodná tretina netýkala, pretože na dianie na ľade sa iba prizeral zo striedačky. Do druhej časti však tréneri vyrukovali so zmenami v zostave a na hraciu plochu poslali aj Kövéra. Tento krídelník bol na ľade iba 24 sekúnd a hneď otvoril skóre. "Určite to poteší. Nastúpil som do rozbehnutého zápasu a hneď prvé striedanie mi takto vyšlo. Teší ma to o to viac, že sme víťazstvo udržali do konca. Bolo totiž vidieť, že sa dosť trápime, takže sme radi, že sme vyhrali." Nitrania síce pri prvom góle vehementne protestovali, že bránka bola posunutá, ale rozhodca gól uznal. Navyše, brankárovi Račkovi, ktorý od zlosti odhodil lapačku, naparil hlavný arbiter za nešportové správanie desaťminútový osobný trest.

Už o trinásť sekúnd pridali Košičania druhý gól, takžez takého nástupu do druhej tretiny bolo vidieť, že tréneri hráčom cez prestávku trochu zdvihli mandle. "Iste, tréneri nám vytýkali určité veci. Aspoň sčasti to padlo na úrodnú pôdu a body ostali doma." Naozaj len sčasti, lebo v záverečnej tretine si diváci opäť na svoje prísť nemohli. Košičania s trojgólovým vedením zápas už iba 'z povinnosti' dohrávali a v 50. minúte inkasovali. Keby následne Nitrania využili presilovku, mohol sa zápas zbytočne zdramatizovať. Pritom Nitrania hrali v Košiciach slabo a určite mohli odchádzať s väčším gólovým prídelom. "Určite, posledná tretina z našej strany nebola nijako oslnivá. Netreba sa však pozerať na to tak, že sme nechceli nasúkať Nitre viac gólov. Niekedy sú však aj takto vytrápené víťazstvá, no i také sa počítajú."

Gabriel Kövér nehral od začiatku stretnutia najmä preto, že sa do zostavy vracia po zranení. "Mal som dlhodobý výpadok, takže ja musím v prvom rade na tréningoch doháňať zameškané v kondícii." Kövér v tejto sezóne zaznamenal svoj tretí gól, k tomu má na konte ešte desať asistencií. Jeho štatistiky i herná pohoda by však iste mohli byť lepšie, potenciál na to určite má, len keby ho v jeho kariére až príliš často nebrzdili rôzne zranenia. S ramenom s tŕapi už dlhšiu dobu. "Veru, ťahá sa to stále s tým istým nešťastným ramenom. Dúfam, že teraz to už bude do konca sezóny v poriadku," dodáva košický odchovanec.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nitre chceli Košičania nasúkať viac, ale napokon z toho bolo trápenie