Černák dostal dvojzápasový dištanc, zaplatiť musí tisíce dolárov

Erik Černák a brankár Andrej Vasilevskij v zápase základnej časti NHL 2019/2020 Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres.
Erik Černák a brankár Andrej Vasilevskij v zápase základnej časti NHL 2019/2020 Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres. (Autor: Steve Nesius - TASR/AP)
TASR|27. nov 2019 o 06:32

Ide o trest za zákrok na Dahlina.

NEW YORK. Slovenský hokejista Erik Černák z Tampy Bay Lightning si v zámorskej NHL nezahrá dva zápasy.

Komisia oddelenia hráčskej bezpečnosti súťaže ho dištancom dodatočne potrestala za úder lakťom do hlavy Rasmusa Dahlina z Buffala Sabres v pondelňajšom dueli.

Rozhodcovia ho za zákrok nevylúčili, ale mladý švédsky obranca utrpel otras mozgu a na ľad sa už nevrátil.

Nastúpiť môže až proti Caroline

Zástupcovia Tampy pri vypočúvaní pred komisiou neúspešne argumentovali, že kontakt lakťa s tvárou protihráča bol neúmyselný a spôsobil ho pohyb Dahlinovej rukavice.

Slovenský zadák nútene vynechá stredajší zápas proti St. Louis Blues a piatkový na ľade Washingtonu Capitals a príde o 7500 amerických dolárov z platu. Do zostavy Tampy sa bude môcť vrátiť v sobotu 30. novembra v domácom stretnutí s Carolinou Hurricanes.

Tampa Bay v inkriminovanom dueli vyhrala nad Buffalom 5:2. Černák strávil na ľade vyše 18 minút a na konto si pripísal dva plusové body. Incident sa stal v závere druhej tretiny, keď sa Dahlin počas presilovky zbavil kľučkou súpera, no následne ho Černák zasiahol lakťom do tváre.

Černák už za podobný priestupok pykal

Devätnásťročný Švéd sa okamžite chytil za tvár a otrasený potom odišiel z ľadu. Dahlin, ktorý bol draftovou jednotkou v roku 2018, nazbieral v 23 dueloch 16 bodov za gól a 15 asistencií. Termín jeho návratu do zápasového kolotoča nie je známy.

Pre Černáka je to prvý trest v zámorskej profilige, ale za podobný priestupok už v minulosti pykal.

Na MS hráčov do 20 rokov v roku 2014 zasiahol v montrealskom Belle Centre lakťom do hlavy fínskeho útočníka Mikka Rantanena a dostal od IIHF trest na jeden zápas. V aktuálnom ročníku NHL strelil 22-ročný Černák jeden gól v 20 zápasoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černák dostal dvojzápasový dištanc, zaplatiť musí tisíce dolárov