Eagles bodovali dávno pred Super Bowlom. Manažér odviedol prácu desaťročia

Generálny manažér Philadelphie Eagles Howie Roseman s trofejou pre víťaza konferencie NFC.

Eagles bodovali dávno pred Super Bowlom. Manažér odviedol prácu desaťročia

Generálny manažér Philadelphie Eagles Howie Roseman s trofejou pre víťaza konferencie NFC. (Autor: TASR/AP)
Generálny manažér Philadelphie Eagles Howie Roseman s trofejou pre víťaza konferencie NFC.
Generálny manažér Philadelphie Eagles Howie Roseman s trofejou pre víťaza konferencie NFC. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|11. feb 2023 o 14:20

Komentátori NFL analyzujú Super Bowl LVII.

Získa Patrick Mahomes svoj druhý Super Bowl alebo rozprávková sezóna Philadelphie Eagles vyvrcholí po roku 2018 ďalším pamätným víťazstvom?

V Glendale v Arizone sa očakáva dramatický súboj, ktorého víťaza je veľmi náročné odhadnúť. V našich zemepisných šírkach sa o sprostredkovanie tohto športového sviatku postarajú JAN ŠTIEGLER a LADISLAV FABO.

Vôbec prvýkrát bude súboj o trofej Vinca Lombardiho na obrazovkách O2 TV Sport, respektíve Premier Sport 2 komentovať česko-slovenské duo.

"Bude to lahôdka pre každého fanúšika, pretože proti sebe nastúpia dva najlepšie tímy svojich konferencii," povedal Fabo v rozhovore pre Sportnet.

V rozhovore sa dočítate:

  • Ako sa z outsidera stal účastník Super Bowlu?
  • V čom práca vedenia Philadelphie pripomína počítačovú hru?
  • Ako sa Kansas vyrovnal so stratou Tyreeka Hilla?
  • Ktorý tím má výhodu na strane quarterbacka?
  • Môžu sa tímy v Super Bowle niečím prekvapiť?
  • Čo môže byť tzv. X Factor finálového zápasu?

Ako by ste v krátkosti zhodnotili sezónu a ako sa tešíte na veľké finále?

Jan Štiegler: Ja sa ohromne teším. Je to nielen sviatok amerického futbalu, ale celého športu. Podľa mňa sme sledovali fantastickú sezónu so skvelými zápasmi a všetko vyšlo tak, ako malo.

Trošku škoda konferenčných finále, ktoré boli ovplyvnené zraneniami. Podľa môjho názoru sa však do Super Bowlu dostali mužstvá, ktoré si to zaslúžia.

Aj pre nás ide o špeciálny zápas. Pozerať ho budú aj ľudia, ktorí NFL nesledujú pravidelne, takže o to väčšia zodpovednosť je na nás komentátoroch, aby sme im to čo najlepšie sprostredkovali a mali z toho zážitok.

Ladislav Fabo: Bude to lahôdka pre každého fanúšika, pretože proti sebe nastúpia dva najlepšie tímy svojich konferencii, ktoré boli úspešné nielen v play off, ale aj v základnej časti. Navyše, tento zápas prináša so sebou toľko zaujímavých príbehov a spojitostí. 

Niekedy človek hľadá nejaké zaujímavosti, ale tentokrát si vyberáme, čo budeme rozoberať aj v predzápasovom štúdiu. Tieto príbehy sú veľkým lákadlom a ľudia chcú vedieť, ako to napokon dopadne.

Napríklad, tréner Kansasu Andy Reid dlhé roky viedol Philadelphiu a tiež sa prvýkrát stane, že proti sebe vo finále nastúpia bratia - Jason a Travis Kelceovci.

Tipovali by ste takéto zloženie Super Bowlu pred štartom sezóny?

Jan Štiegler: Chiefs ukazujú, že sú najlepším tímom posledných rokov. Trochu v tom vidím paralelu s Tomom Bradym a New England Patriots. Patrick Mahomes je generačný talent a práve on sa môže priblížiť k Bradyho rekordom.

Je najlepším hráčom súčasnosti. Kansas má aj skvelého trénera, piatykrát v sérii hral konferenčné finále, takže jeho účasť v Super Bowle sa dala očakávať.

Konferencia NFC trošku sklamala, no zároveň potvrdila, že Brady alebo Rodgers sú už skutočne stará škola a vidíme nástup mladých quarterbackov.

Eagles boli možno trochu pod radarom, ale keď sa pozrieme na to, ako posilnili a formovali tím, tak bolo otázkou času, kedy si to všetko sadne. Boli najdlhšie neporazeným tímom v lige a aj na konci sezóny podávali výborné výkony. 

Ladislav Fabo: Ja nadviažem na Štigiho. Potvrdilo sa, že Arrowhead Stadium akoby prebral úlohu Foxborough a Kansas City dominuje konferencii AFC. Myslím si, že Chiefs budú v tomto trende pokračovať, podobne ako v minulosti Patriots. Práve cez nich bude viesť cesta k najvyšším métam. 

Musím sa však priznať, že ja som ich nemal najvyššie, vzhľadom na to, že v AFC je množstvo talentu. Ukázalo sa však, že spojenie Reida a Mahomesa a tie skúsenosti, ktoré majú stačia, aby zvládli dôležité súboje. 

A čo sa týka Eagles, tak tu poviem jedno meno - Howie Roseman. Je to generálny manažér, ktorý zo svojej pozície odviedol, podľa mňa, prácu desaťročia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Eagles bodovali dávno pred Super Bowlom. Manažér odviedol prácu desaťročia