Nemeckí skokani zničili konkurenciu v tímovej súťaži, z výhry na MS sa tešia po osemnástich rokoch

 Markus Eisenbichler.
Markus Eisenbichler. (Autor: TASR)
SITA|24. feb 2019 o 18:53

Na stupne víťazov sa po desiatich rokoch vrátili Japonci.

Majstrovstvá sveta 2019 v klasickom lyžovaní - Seefeld (Rak.)

Skoky na lyžiach - súťaž družstiev mužov na veľkom mostíku HS-130 v Innsbrucku:

1.Nemecko987,5 b
2.Rakúsko930,9 b
3.Japonsko920,2 b
4.Poľsko909,1 b
5.Nórsko900,2 b
6.Slovinsko858,7 b

Zostavy:

  • Nemecko - Karl Geiger, Richard Freitag, Stephan Leyhe, Markus Eisenbichler
  • Rakúsko - Philipp Aschenwald, Michael Hayböck, Daniel Huber, Stefan Kraft
  • Japonsko - Jukija Sato, Daiki Ito, Junširo Kobajaši, Rjoju Kobajaši

INNSBRUCK 24. februára (SITA) - Reprezentanti Nemecka zvíťazili suverénnym spôsobom na veľkom mostíku HS-130 v rakúskom Innsbrucku v nedeľňajšej súťaži družstiev mužov v skokoch na lyžiach na majstrovstvách sveta v klasických lyžiarskych disciplínach.

Nemci vyhrali s obrovským náskokom

V tejto disciplíne je to pre Nemcov tretie zlato na svetovom šampionáte v histórii, premiérovo sa tešili pred 20 rokmi v rakúskom Ramsau a následne aj v roku 2001 vo fínskom Lahti.

Na druhom mieste s priepastným odstupom 56,6 bodu skončili domáci Rakúšania, za účasti dvanástich krajín obsadili tretiu priečku Japonci - na nemeckých hrdinov mali obrovské manko 67,3 bodu.

Až za medailovými stupňami klasifikovali obhajcov prvenstva z ostatných MS 2017 v Lahti Poliakov, na piatom mieste sú vlaňajší olympijskí víťazi z Pjongčangu Nóri, elitný poltucet v zaujímavých pretekoch na Bergiseli dopĺňajú Slovinci.

Dve súťažné kolá absolvovali aj skokani Švajčiarska (7.) a Česka (8.), do finálového 2. kola nepostúpili reprezentácie Ruska, Fínska, USA a Kazachstanu.

Eisenbichler získal už druhé zlato

Nemecké kvarteto Karl Geiger, Richard Freitag, Stephan Leyhe a Markus Eisenbichler viedlo už po prvom kole a po absolvovaní ôsmich pokusov malo celkový súčet 987,5 bodu.

Štvrtý člen družstva Eisenbichler po sobotňajšom prvenstve v individuálnej súťaži v Innsbrucku získal už druhé zlato na MS 2019, Karl Geiger po striebre na veľkom mostíku v pretekoch jednotlivcov pridal najcennejšiu medailu v tímovej súťaži.

Druhí Rakúšania v zostave Philipp Aschenwald, Michael Hayböck, Daniel Huber a Stefan Kraft, si udržali druhú pozíciu po 1. kole. Skokani Japonska, ktorí sa predstavili v zložení Jukija Sato, Daiki Ito, Junširo Kobajaši a Rjoju Kobajaši, sa tešili z tretej priečky, v tímovej súťaži boli na MS naposledy na pódiu pred desiatimi rokmi na šampionáte v českom Liberci.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Skoky na lyžiach»Nemeckí skokani zničili konkurenciu v tímovej súťaži, z výhry na MS sa tešia po osemnástich rokoch