Nelibu nahradil v Žiline Kaláber, čakajú od neho vietor

Richard Lintner (vľavo) a už nový tréner Žiliny Róbert Kaláber počas tréningu na zimnom štadióne v Trenčíne.
Richard Lintner (vľavo) a už nový tréner Žiliny Róbert Kaláber počas tréningu na zimnom štadióne v Trenčíne. (Autor: TASR)
TASR|5. dec 2013 o 10:14

Novým trénerom MsHK Žilina sa stane nedávno ešte tréner Dukly Trenčín Róbert Kaláber.

ŽILINA. Novým hlavným trénerom hokejistov MsHK DOXXbet Žilina sa stal Róbert Kaláber. Vo funkcii nahradil Čecha Jana Nelibu, ktorého vedenie aktuálne posledného tímu Tipsport extraligy odvolalo z postu v utorok.

Vo štvrtok o tom informovala oficiálna webstránka žilinských hokejistov.

Odišiel z Trenčína

Štyridsaťštyriročný Kaláber si prvýkrát zasadol na extraligovú stoličku v sezóne 2011/2012, keď v trenčianskej Dukle nahradil na poste hlavného trénera Dušana Gregora. V prebiehajúcej sezóne bol tretím koučom, ktorý musel opustiť svoj post, po 19. kole ho na striedačke "vojakov" vystriedal Milan Staš.

"Po ukončení spolupráce s pánom Nelibom sme mali rozrobených viacero alternatív. V rozbehnutej sezóne to nie je jednoduché. Dali sme hlavy dokopy a tréner Kaláber vyšiel ako najlepšie riešenie," povedal pre klubový web generálny manažér MsHK DOXXbet Imre Valášek.

Nakopnutie v druhej polovici

"Je to relatívne mladý tréner, ktorý má skúsenosti z vedenia extraligového tímu. Veríme, že prinesie do našej kabíny nový vietor a bude tým správnym impulzom na nakopnutie mužstva do druhej polovice sezóny," dodal Valášek.

Žilinčania pod vedením Nelibu v 28 zápasoch základnej časti získali len 30 bodov pri skóre 77:95 a aktuálne im patrí v tabuľke posledná 10. priečka. Vrcholom výsledkovej i hernej krízy Žilinčanov boli dve vysoké prehry s Banskou Bystricou (0:6) a Popradom (1:7).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Nelibu nahradil v Žiline Kaláber, čakajú od neho vietor