Náznaky odvahy stačili Prešovu v derby iba na bod

Peter Petráš. Podľa kapitána Prešova išlo o to, kto dá jeden gól.
Peter Petráš. Podľa kapitána Prešova išlo o to, kto dá jeden gól. (Autor: sita)
Sportnet|17. sep 2012 o 00:00

Prešovčania boli v predzápasových vyjadreniach odhodlaní konečne prelomiť aj nepriaznivú sériu s Košicami. Tým jednoducho nevedia dávať góly.

Vyšlo im akurát to, že na vlastnom trávniku nestratili svoj skalp a navyše ani neinkasovali. Na prvý pohľad úloha splnená, ale iba bod v „kešeni“ sa divákom aj hráčom málil.

PREŠOV. Ani toto derby nemalo favorita, hoci možno pred týmto trochu navrch mali hostia.

Na vyložené šance to bolo nerozhodné, a tak výsledok korešpondoval so vzruchom pred oboma bránami, ktorého však bolo primálo.

Súperi mysleli skôr na to, ako neprehrať, nie ako vyhrať. „Bol to zápas o jednom góle, kto by ho strelil, mal by to v suchu,“ podotkol kapitán Tatrana Peter Petráš, ktorý bol očividne sklamaný z toho, že partia okolo neho nedominovala.

Nazdával sa, že prestávka prišla vhod, lebo mužstvo mohlo viac potrénovať, hoci miestami sa nezdalo, že by niečo súce mienilo vyšpekulovať.

Bolo to príliš opatrné, rozvláčne, v istých momentoch hraničiace s bezradnosťou. Kým predtým sa „koňarom“ podarilo otočiť nepriaznivú bilanciu so Senicou či s Nitrou, proti MFK to nevyšlo.

Bojkot v nevhodnej chvíli

Hlavne po vystúpení v Myjave rezonovala nespokojnosť s tým, čo Tatran produkoval smerom dopredu.

Reparát mal prísť uplynulú sobotu. Hostitelia ho ale neurobili.

„Určite to nebolo dobré, keďže sme sa nepresadili. Vzadu sme to udržali, ale v útoku sa trápime a dúfam, že to už príde a začneme dávať góly.“

Úvodných 45 minút ešte Prešovčania zo tri razy pohrozili, zvlášť Papaj a Adam, ale postupne sa aj nepatrné náznaky ofenzívnej iskry udusili.

„Hlavne v druhom polčase sme si už viac dávali pozor hlavne na to, aby sme nedostali gól, ale podobne to vnímal aj súper. Takže preto sme boli obojstranne obozretnejší.“

Na margo bojkotu skalných Peter Petráš pripomenul sklamanie, že tento postoj prišiel akurát teraz.

„Potrebovali sme ich pomoc. Hovoril som im, že by sme ich povzbudzovanie privítali, aby bolo menej počuť i krikľúňov, čo nás urážajú. A či sa to dalo riešiť inak? Určite, ale nechceme ísť proti fanúšikom. Držíme s nimi, no boli by sme radi, keby túto spriaznenosť voči nám zachovali aj oni. Keby sa náhodou prehralo, tak sme my, hráči, zlí, nie vedenie klubu,“ dodal krajný bek Tatrana.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Náznaky odvahy stačili Prešovu v derby iba na bod