„Nas nedogoňat“, spievajú si Košičania

Sportnet|16. máj 2012 o 00:00

Kickboxerská liga, „Slovenský pohár“, má pred sebou už len záverečné 6. kolo sezóny, v Žiline (26. mája) sa bude rozhodovať nielen o „majstrovi“, ale aj o celkových víťazoch Slovenského pohára v jednotlivých disciplínach a kategóriách.



KOŠICE. Kým o tímovom titule je v podstate rozhodnuté, lebo 128- bodový náskok košického klubu Steel Trans (pred Panter Prešov) by sa dal zmazať azda už iba jeho vylúčením zo súťaže, medzi jednotlivcami ešte nie sú celkom vybavené účty. V hre sú nielen poháre a medaily pre najlepších, ale aj miestenky na republikový šampionát v Bardejove (16. júna), a to je mimoriadne „úzkoprofilový tovar“, pretože sa k nemu dostanú iba štyria najlepší v celkovej klasifikácii jednotlivých disciplín Slovenského pohára.

Prognóza je veľmi priaznivá najmä pre borcov vedúceho tímu Slovenského pohára Guard Steel Trans Košice, pretože to majú výborne rozohrané vo viacerých kategóriách, čo potvrdili aj počas posledného „ligového“ kola v Trnave. Medzi 130 pretekármi z 23 klubov Slovenska ich bolo šestnásť, a takmer každý z nich sa postavil na „bedňu“. „Presadili sa naše stále klubové opory, ako dvanásťročná kadetka Dominika Gumanová, ktorá dokázala vyhrať dve disciplíny, semi kontakt do 42 kg a do 50 kg, a pridala i tretie miesto v light kontakte do 42 kg. Zahanbiť sa nenechali ani seniori, keď Matej Engler triumfoval v disciplíne kick light do 84 kg a full kontakt do 86 kg,“ vyzdvihol zlatých medailistov z Trnavy klubový šéf a zároveň prezident Slovenského zväzu kickboxu Peter Onuščák. „Za povšimnutie stoja aj výsledky a výkony sestier Cmárových, keď 21-ročná Lucia vyhrala full kontakt žien do 60 kg a v kick light do 60 kg získala striebro, a sedemnásťročná Veronika ju napodobnila v rovnakých disciplínach, ale v hmotnostnej kategórii do 65 kg. Dobrý návrat po zranení (zlomenina ruky) zaznamenal Miro Smolár, ktorý vyhral full kontakt mužov do 71 kg a v kick light do 74 kg skončil tretí, keď ho v semifinále vyradil jeho klubový kolega a neskorší víťaz tejto kategórie Pavol Gaško.“ Ten sa pýši titulom juniorského majstra sveta v kick light z Belehradu v roku 2010. „Kvalitné výkony predviedli aj juniori v ringu v disciplíne low kick, kde svoju kategóriu do 63,5 kg vyhral Dominik Kis, a ešte ani nie šestnásťročný Pavol Žiga, ktorý zvíťazil v 67-ke.“

Celkový sumár, 13 zlatých, 7 strieborných a 3 bronzové medaily, nie je u borcov Steel Trans nič výnimočné, lebo v Slovenskom pohári už dlho nemajú konkurenciu. V Trnave síce vyhrali nad Panterom Prešov „iba“ o 11 bodov, ale z celkovej klasifikácie, pred posledným kolom pohára v Žiline urobili už iba formalitu - o koľko bodov v nej zvíťazia...

Blíži sa vrchol roka

Máj je v kalendári kickboxerov poriadne nabitý a vrcholom mesiaca lásky bude určite Svetový pohár v maďarskom Szegede (17. - 20. 5.) „Kde je urobený reprezentačný výber juniorov v ringových športoch (full contact, low kick, K1 Rules) ako súčasť prípravy a výberu reprezentácie na septembrové majstrovstvá sveta kadetov a juniorov v Bratislave,“ chystá sa už na najväčšiu udalosť roka pre slovenský kickbox šéf zväzu Peter Onuščák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»„Nas nedogoňat“, spievajú si Košičania