Nalbandian v debli namiesto Acasusa, otázny Del Potro

SITA|22. nov 2008 o 18:02

Kapitán argentínskej reprezentácie Alberto Mancini napokon postavil na sobotňajšiu štvorhru v rámci finále Davisovho pohára BNP Paribas 2008 tenisových družstiev mužov ...

MAR DEL PLATA. Kapitán argentínskej reprezentácie Alberto Mancini napokon postavil na sobotňajšiu štvorhru v rámci finále Davisovho pohára BNP Paribas 2008 tenisových družstiev mužov proti Španielom k Agustinovi Callerimu piatkového úspešného singlistu Davida Nalbandiana namiesto Josého Acasusa.

Kormidelník hostí Emilio Sánchez zotrval pri svojej nominácii spred štvrtkového žrebu, takže na dvorci s tvrdým povrchom Acrylic v hale Estádio Las Malvinas v Mar del Plate sa objavili piatkový premožiteľ favorizovaného Juana Martina Del Potra Feliciano López a Fernando Verdasco. Po úvodných dvojhrách je stav rozhodujúceho súboja 1:1.

Otáznik visí nad nedeľňajším štartom spomenutého lídra Argentínčanov Del Potra, ktorý by mal od 15.00 h SEČ v súboji jednotiek oboch výberov čeliť Davidovi Ferrerovi. Dvadsaťročný rodák z Tandilu sa totiž sťažoval na problémy s pravým stehnom. Lekár hostiteľov Diego Rivas skonštatoval, že indispozícia síce nie je vážna, ale môže účastníkovi minulotýždňového šanghajského "výberového" Tennis Masters Cupu zabrániť v účasti. "Urobíme všetko, čo je v našich silách," povedal Rivas.

Deviaty muž svetového rebríčka ATP Del Potro, pri absencii lídra renkingu, Španiela Rafaela Nadala (väzy v pravom kolene), vo dvojhre najvyššie postavený hráč z oboch kádrov, si zranenie privodil pri dobiehaní krížneho úderu v šiestom geme štvrtého setu a prehral s Lópezom (31.) 6:4, 6:7 (2), 6:7 (4), 3:6. Predtým Nalbandian (11.) rozdrvil Ferrera (12.) 6:3, 6:2, 6:3 a mal by v nedeľu hrať na záver práve s Lópezom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Nalbandian v debli namiesto Acasusa, otázny Del Potro