Nadal zdolal Djokoviča, Španieli do štvrťfinále

SITA|8. mar 2009 o 12:53

Rafael Nadal zabezpečil tenisovému reprezentačnému tímu Španielska postup do štvrťfinále svetovej skupiny Davisovho pohára 2009.

BENIDORM. Obhajcovia trofeje majú na antuke v Benidorme istotu triumfu nad Srbmi vyplývajúcu z vedenia 3:1 po tom, ako líder rebríčka ATP zdolal v úvodnej nedeľňajšej dvojhre zápasu osemfinálového 1. kola Novaka Djokoviča za 148 minút 6:4, 6:4, 6:1.

Šesťnásobný grandslamový šampión Nadal zvýšil v bilancii zo vzájomných súbojov s úradujúcim majstrom sveta na 11:4 vo svoj prospech. Trojke terajšieho počítačového poradia Djokovičovi ešte nikdy nepodľahol na najpomalšom povrchu (skóre 6:0).

Dvadsaťdvaročný Malorčan Nadal, ktorý pre problémy s kolenom chýbal vo vlaňajšom finále v Argentíne, ale aj na minulotýždňovom podujatí ATP v Dubaji (Srb tam získal titul), v sobotu v dueli odloženom z piatka pre poškodenie areálu vetrom povolil Jankovi Tipsarevičovi len 3 gemy. Predtým zverenec Mariána Vajdu Djokovič v repríze dubajského finále nečakane hladko podľahol Davidovi Ferrerovi v troch setoch. Napokon iba dočasnú nádej pre balkánsky výber vykresali vo štvorhre Viktor Troicki a Nenad Zimonjič.

Kapitánom Albertom Costom namiesto Emilia Sáncheza od tejto sezóny vedení Španieli sa 10. - 12. júla medzi najlepšími ôsmimi stretnú s postupujúcim zo zápasu Nemecko - Rakúsko (zatiaľ 2:1) a bez ohľadu na meno súpera opäť budú mať výhodu domáceho prostredia na základe pravidla o reciprocite

Španielsko - Srbsko 3:1 po nedeľňajšej I. dvojhre, Španielsko už má istotu postupu do štvrťfinále

(Benidorm, Parque Temático Terra Mítica, antuka vonku, kapacita 14 000 divákov)

Nedeľa:

Rafael Nadal - Novak Djokovič 6:4, 6:4, 6:1

Predchádzajúce výsledky:

Sobota:

David Ferrer - Novak Djokovič 6:3, 6:3, 7:6 (4) - odložené z piatka

Rafael Nadal - Janko Tipsarevič 6:1, 6:0, 6:2 - odložené z piatka

Feliciano López, Tommy Robredo - Viktor Troicki, Nenad Zimonjič 6:7 (5), 4:6, 6:7 (7)

Zostávajúci program:

Nedeľa:

David Ferrer - Janko Tipsarevič

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Nadal zdolal Djokoviča, Španieli do štvrťfinále