Na úvod nového roka hrá Poprad so Zvolenom

Gólová radosť. Mlynarovič zaznamenal desiaty presný zásah v sezóne.
Gólová radosť. Mlynarovič zaznamenal desiaty presný zásah v sezóne. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|3. jan 2014 o 00:00

Popradčanov, ktorí silvestrovali na štvrtom mieste v tabuľke, čaká na domácom ľade obhajca titulu zo Zvolena.

Hokejová extraliga pokračuje dnes zápasmi 35. kola, ktoré sú zároveň prvými v novom roku. Popradčanov, ktorí silvestrovali na štvrtom mieste v tabuľke, čaká na domácom ľade obhajca majstrovského titulu zo Zvolena.

POPRAD. So starým rokom sa kamzíci rozlúčili víťazne, keď v pondelok zdolali Skalicu aj po štvrtýkrát v tejto sezóne, tentoraz na jej ľade 4:2.

A to i napriek tomu, že v zostave hostí pre zranenie chýbala dvojica matadorov, kapitán Arne Kroták i Ľubomír Vaic.

Proti Skalici sa im darí

Skóre duelu na Záhorí otváral v 7. minúte svojím jubilejným desiatym presným zásahom v sezóne útočník Samuel Mlynarovič.

„Po posledných dvoch prehrách v Trenčíne i doma s Piešťanmi sme si chceli napraviť chuť a konečne bodovať. Sme radi, že sa nám to podarilo a že sme si zo Skalice odniesli cenné tri body, ktoré nás dostali späť na štvrtú priečku,“ rozhovoril sa po stretnutí v Skalici autor otváracieho gólu.

„Prvý gól nám dosť pomohol hlavne po psychickej stránke. Na súpera sme si verili, lebo posledné zápasy sme so Skalicou vyhrali. Vedeli sme, že keď budeme korčuľovať a dobre brániť, môžeme uchmatnúť nejaké body, čo sa nám nakoniec aj podarilo. Podali sme výborný, kolektívny výkon,“ nešetril superlatívmi Mlynarovič, ktorý si po presnej dlhej prihrávke od Daniela Brejčáka položil v úniku domáceho brankára Lipovského na ľad a s prehľadom zakončil.

„Bol to dlhý oblúčik vzduchom. Puk po dopade na ľad odskočil trochu dozadu, ale podarilo sa mi to spracovať a zakončil som to blafákom. Bola to z jeho strany výborná prihrávka,“ pochválil svojho spoluhráča z obrany šťastný strelec.

Za stavu 3:1 mal Samo na hokejke aj druhý gól, no tentoraz trafil iba do žŕdky.

„Kubo Drábek ma vysunul do brejku, ale keďže som bol trochu tiesnený, vystrelil som, žiaľ, len do žŕdky. Nakoniec ma to ale nemrzí, keďže sme vyhrali,“ ozrejmil Mlynarovič.

Proti Skalici vyhrali Popradčania aj štvrtý vzájomný zápas v tejto sezóne. „Podľa výsledkov nám možno tento súper sedí. Do Skalice cestujeme už od rána, je tu hrozná cesta, preto sme vždy veľmi radi, keď sa nám podarí vyhrať. Verím, že sa nám podarí odniesť si odtiaľto body aj do tretice,“ zaželal si popradský útočník.

Na Zvolen sa tešia

Po úspešnom ukončení starého roka chcú Popradčania aj ten nový začať rovnako víťazstvom.

„Proti Zvolenu chceme do nového roka vykročiť tou správnou nohou. Štvrté miesto je zatiaľ určite výborné. Ostatný domáci zápas proti Piešťanom nám nevyšiel, po Vianociach sme sa nevedeli presadiť, nešli nám nohy. Po víťazstve vonku sme ale psychicky povzbudení. Na súboj so Zvolenom sa tešíme, bude to ťažký súper, s ktorým sa bijeme o štvrtú priečku. Opäť to bude šesťbodový zápas,“ dodal Mlynarovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na úvod nového roka hrá Poprad so Zvolenom