Na horúcej pôde Slávie jasný triumf majstra

V Partizánskom sa jej darilo. Mária Holešová na Slávii skórovala sedemkrát.
V Partizánskom sa jej darilo. Mária Holešová na Slávii skórovala sedemkrát. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|23. sep 2014 o 00:00

Iuventa v Partizánskom dominovala, domáci tím zdolala rozdielom jedenástich gólov.



MICHALOVCE. Lepší vstup do nového ročníka spoločnej slovensko-českej súťaže hádzanárok (WHIL) si obhajca prvenstva Iuventa Michalovce ani nemohol priať.

V súboji prvého kola Zemplínčanky zvíťazili na pôde Partizánskeho hladko 29:18 (12:10) a získali tak prvé body v tejto sezóne.

Fanúšikovia slovenského majstra v sobotu konečne po dlhšej dobe uvidia svoj tím na domácom ihrisku, o 17.30 hod. do Michaloviec zavíta český Písek.

Zlepšenie v druhom polčase

Po stredajšej vydretej pohárovej výhre na palubovke prešovského nováčika málokto očakával, že Iuventa na Slávii, ktorá je v domácom prostredí veľmi silná, zaknihuje také presvedčivé víťazstvo.

„Veľa ľudí bolo zvedavých, ako po nevydarenom súboji v Prešove zahráme v Partizánskom, ktoré je považované za silnejšieho súpera. Išli sme však do zápasu s jasným cieľom vyhrať. Domáce boli oslabené o Kertészovú, ale pribudli tam dve srbské legionárky, od ktorých sme nevedeli, čo máme čakať. Chceli sme súperovi vnútiť našu hru, od začiatku duelu sme diktovali tempo. Oproti Prešovu sme zlepšili hlavne bojovnosť a odhodlanie, čo nám predtým chýbalo,“ rozhovorila sa krídelníčka michalovského družstva Mária Holešová.

Domáce sa však dlho držali, do kabín išla Iuventa iba v dvojgólovom vedení. „Bolo to tým, že sme poľavili v obrane a nekoncentrovali tak, ako v úvodných minútach. Cez prestávku nás tréner vysvetlil, čo sme robili zle a ukázal, ako máme riešiť niektoré situácie, a to sa hneď po zmene strán odzrkadlilo aj na našom vedení, ktoré sme zvýšili na sedem gólov. Potom sme už opraty zápasu držali pevne v rukách a skóre v náš prospech stále narastalo. Vyhrali sme úplne zaslúžene,“ pokračovala M. Holešová.

Opäť dostali iba 18 gólov

Michalovčanky odštartovali tak, ako sa na majstra patrí, jasný triumf dokonca zaknihovali na ihrisku tímu, ktorý vlani doma stratil iba tri body.

„Partizánske je naším tradičným súperom, takže vedeli sme, čo od nich môžeme očakávať, na druhej strane však boli pre nás veľkou neznámou spomínané dve Srbky, o nich sme nemali žiadne poznatky. Určite sme však od Slávie čakali väčší tlak, veď hrali na pred vlastným publikom, aj sme si mysleli, že na víťazstvo sa nadrieme viac a bude to náročnejšie.“

Podobne ako v Prešove aj v Partizánskom inkasovali zverenky lodivoda Borysa Petrovského iba osemnásť gólov, čo je výborná vizitka defenzívnej činnosti tímu.

„Stále však máme v obrane nedostatky, na odstránení ktorých pracujeme. Hráme agresívnejšiu a vysunutejšiu obranu ako vlani, snažíme sa plniť trénerove pokyny, aby všetko fungovalo ako má. Za dobrou defenzívou sa vždy skrývajú aj výborné brankárky, ktoré nás podržali. Aj ony majú veľkú zásluhu na tom, že dostali iba toľko gólov,“ tvrdila odchovankyňa bytčianskej hádzanej, ktorá bola so siedmimi gólmi najlepšou strelkyňou súboja. „Mám z toho radosť, ale na ihrisku som nespravila nič výnimočné, boli to vyložené šance a mojou povinnosťou bolo ich premeniť, každá by to na mojom mieste zvládla. Naše víťazstvo však vyplynulo z kolektívneho výkonu, tešíme sa, že to takto dopadlo,“ uzavrela M. Holešová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na horúcej pôde Slávie jasný triumf majstra