Na Floride a v Kentucky sa pobije o Olympiu

Natália Lenártová - Revajová. V Amerike ju čaká profesionálny debut.
Natália Lenártová - Revajová. V Amerike ju čaká profesionálny debut. (Autor: archív)
Sportnet|28. okt 2010 o 00:00

Fitneska Natália Lenártová - Revajová prestúpila. Viacnásobná majsterka sveta a Európy sa rozhodla vydať po deviatich rokoch strávených na amatérskych pódiách na dráhu profesionálky.

V týchto dňoch ladí formu na svoje prvé profesionálne štarty - na Floride a v Kentucky.

KOŠICE. Vo federácii IFBB pretekala dlhé roky, no teraz si vyskúša konkurenciu medzi profesionálkami. Košičanka Natália Lenártová - Revajová bude súťažiť v bodyfitnes. Dlho sa rozhodovala, no nakoniec dospela k tomu, že to skúsi aj v profi kolotoči.

Jediná profesionálka na Slovensku

"Zaplatila som si kartu - 200 dolárov a musela som dostať aj povolenie od našej federácie. Momentálne som jediná profesionálna bodyfitneska na Slovensku," rozhovorila sa Natália Lenártová - Revajová, ktorú naštartovalo k prestupu tohtoročné prvé miesto na Arnold Classic Amateur class B do 160 centimetrov. "Povedala som si, že ak tam obstojím, tak prejdem k profesionálkam. V Amerike som súťaž amatérok vyhrala, videla som, ako sú na to profíčky, tak viem, čo ma asi čaká. Iste, je to finančne náročné, súťaže sú v Spojených štátoch. Rozhodla som sa štartovať v Kentucky a na Floride. Prvé tri pretekárky majú zabezpečený postup na budúcoročnú Olympiu," naznačuje Košičanka, kam siahajú jej ambície.

Bojovať o prestížnu Olympiu by mohla aj na budúci rok na jar, alebo v lete, no vsadila už na tohtoročné súťaže. "Zvažovala som, čo bude pre mňa najlepšie. Pretekárky, ktoré boli na Olympii, budú chcieť aj teraz vyťažiť čo najviac z formy, takže konkurencia nebude menšia ako povedzme na jar. Ale ak by som si vybojovala postup na Olympiu teraz, mala by som dosť času pripraviť sa na jeseň 2011."

Do štátov s manželom a trénerom

Úspešná fitneska vie, aká konkurencia ju čaká. "Dievčatá som si obzrela na Arnold Classic. Páčilo sa mi, ako vyzerali. Neboli to žiadne extrémne objemy, v bodyfitnes boli na prvých miestach pekné ženy, upravené, s peknými tvárami, no páčili sa mi. Riešili všetky detaily, od hlavy po päty," vraví 29-ročná členka Veterinary bodybuilding clubu, ktorá sa intenzívne pripravovala na profi premiéru. "Myslím, že s tým, ako som vyzerala na amatérskych pódiách, mám šancu aj teraz. Trochu som musela nabrať svalstva, ale nikdy som nebola tvrdá. Pripravovala som sa podľa tej istej šablóny, moju formu kontroloval manžel, aj tréner Milan Čížek. Do Štátov so mnou pôjdu obaja, som rada, že aj tréner si našiel čas ísť na preteky, podporiť ma a poradiť. Akurát, čo ma trochu rozhodilo, bol môj členok. Podvrtla som si ho, tak verím, že sa to na forme negatívne neprejaví."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na Floride a v Kentucky sa pobije o Olympiu