Myjava získala v Corgoň lige prvý bod

Ján Mikula|22. júl 2012 o 20:52

Zverenci Ladislava Hudeca z Myjavy sa nepoučili z chýb, ktoré urobili v prvom kole v Žiline, a doplatili na to stratou dvoch bodov.

MYJAVA. Tréner Zlatých Moraviec Stanislav Jarábek to po zápase vystihol presne. Povedal, že Myjava vstúpila do corgoňligovej premiéry ako z rozprávky a hostia môžu byť radi, že to do polčasu nebolo o tri alebo štyri góly viac.

Na smolu Myjavy ani dva góly nestačili na udržanie prvého víťazstva, hoci aj po remízovej premiére diváci domácich vytlieskali.

Prvý polčas na ihrisku majstrovskej Žiliny, ako aj prvá polhodina v premiére doma ukázali, že nováčik nebude medzi skúsenými tímami stratený a môže si trúfnuť na každého.

Nenaplnená túžba trénera Ladislava Hudeca

Tréner Ladislav Hudec priznal, že novučičký štadión, ktorý sa prerodil za rekordné za tri mesiace, chceli pokrstiť víťazstvom, po vedení 2:0 však dovolili súperovi vrátiť sa do hry lacným gólom.

„Rýchlo sme viedli a mali sme pár sľubných šancí. Ale hrá sa na góly. A ako nás súper potrestal v Žiline, tak to urobil aj teraz doma. Prvý gól hostí bol po našej chybe. Dostal súpera do hry. Druhý polčas nám skomplikovali zranenia. Problémy mal Černáček, nehral Častulín, ktorý je chorý a problémy s kolenom má aj Kosík,“ komentoval na webovej stránke myjavského klubu tréner Spartaka.

Sládek vošiel do histórie

Najlepší strelec Myjavy v minulom ročníku Peter Sládek má ďalší primát. Do análov sa zapíše ako premiérový strelec kopaničiarov medzi elitou. V 8. min peknou strelou prekonal Kuciaka.

Myjavčania sa poučili z prehry 0:3 s ViOnom v uplynulom ročníku Slovnaft Cupu a spresnili kombináciu. To im prinieslo ďalší úspech. Sedem minút po prvom góle vyšachovali Zlatomoravčanov a po presnej prihrávke Kosíka sa presadil Erik Sabo.

Po tomto góle nastal zlom. Pre menší dôraz pred bránou po rohovom kope v 35. minúte sa hosťom podarilo znížiť. Odrazenú loptu Furtado odcentroval na hlavu Hodeka a ten trafil. Zníženie o gól, vrátenie sa do hry bolo psychickou vzpruhou hostí.

Solnička sa prekonával

Tí hneď po nástupe do druhej časti hry rozoberali myjavskú obranu. Dva razy zachraňoval Solnička a raz Neoveský odkopával spred brány, ktorú gólman musel opustiť. Solnička zneškodnil dve strely Furtada, ale nestačil na Bernátha, ktorý si ho vychutnal zoči-voči.

Šance mali aj domáci, ale nie také ako hostia. Ladislav Hudec bol rád, že udržali nerozhodný výsledok, Juraj Jarábek považuje remízu za spravodlivú.

A dodal, akým prínosom bude Myjava pre našu uspávankovú, nezáživnú ligu: „Na Myjavu bude radosť chodiť. Je tu krásna futbalová atmosféra, je tu to, čo robí futbal futbalom, a to je zábava pre ľudí. Bol to pekný zápas,“ vyznal sa na stránke myjavského klubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Myjava získala v Corgoň lige prvý bod