Hokejisti ľutovali ľahkovážnosť aj hlúpe fauly. Zlatý bod? Nepovedal by som, tvrdí Sukeľ

Momentka zo zápasu Slovensko - Kazachstan an MS v hokeji 2023.
Momentka zo zápasu Slovensko - Kazachstan an MS v hokeji 2023. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|19. máj 2023 o 22:45

Reakcie hráčov po zápase skupiny B Slovensko - Kazachstan na MS v hokeji 2023.

RIGA. Zbytočné fauly a nevyužité šance, opisovali slovenskí hokejisti dôvody prehry s Kazachstanom 3:4 po samostatných nájazdoch na MS v hokeji 2023. Prinášame reakcie Slovákov pre RTVS a ČT.

Marek Hrivík, útočník a kapitán Slovenska: Nerozumiem ako sme mohli zápas takto ‚spackať‘. Vedeli sme, že to bude náročné, ale v druhej tretine sme sa sami položili. Potom bolo ťažké vrátiť sa. Šance sme mali.

Kazachovia veľmi dobre bránili. Čakali pred bránkou. Ťažko sme si vytvárali šance. Bohužiaľ, nevyšlo to. Vedeli sme, že tento zápas bude dôležitý. Musíme sa pozerať dopredu na ďalší zápas. 

Pavol Regenda, útočník Slovenska: Robili sme hlúpe fauly a Kazachovia to využili. Po našich hlúpostiach dali góly. Je to naša chyba. Naše presilové hry nám nešli. To musíme zlepšiť, niečo zmeniť. Poprehadzovali sme aj päťky, dalo nám to nejaký nový impulz. Klobúk dole pred nájazdmi súpera. Musíme sa pripraviť na ďalšie zápasy, stále máme nádej. Musíme bojovať do konca. 

Šimon Nemec, obranca Slovenska: Výborná prvá tretina, súpera sme zatlačili. Dali sme vytúžený prvý gól. V druhom dejstve sme mali výborné prvé striedanie a zrazu z toho bolo prečíslenie a dostali sme gól.

Neviem, či sa mi to niekedy stalo. Nasledovali dva hlúpe fauly, to sa nám nemôže stať. Som veľmi rád za ten bod. Myslím, že máme ešte šancu na štvrťfinále. Boli sme aj unavení po zápase so Švajčiarskom. Som však rád, že tým sa zdvihol a dal dva góly. 

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Kazachstan na MS v hokeji 2023

Ján Pardavý, asistent trénera Slovenska: Veľmi ťažká prehra. Mali sme solídny začiatok, boli sme solídni na puku, ale nestrieľali sme a stále sme si prihrávali. V našom výkone bola ľahkovážnosť. V druhej tretine sme urobili tri ofenzívne fauly a z toho sme dostali góly. Chcenie a snaha potom boli, ale už sme to ťahali za chvost. 

V druhej tretine to boli hlúpe fauly. Niekedy je za tým premotivovanosť, niekedy na ľade nepremýšľame. Máme od začiatku šampionátu veľa vylúčení. Príde dôležitý zápas a fauly nás znovu dostali dolu. Potom tam už bola nervozita. Chalani chceli, ale už boli nervózni, odskakoval im puk. Je tam veľa dôvodov, prečo sme zápas nezvládli. 

Libor Hudáček, útočník Slovenska: Mali sme kopu šancí. Nevyužili sme ich. Dostali sme góly v oslabení. Kazachovia to mali na konci jednoduchšie. Oni bránili, my sme museli tvoriť a dávať góly. Vyhadzovali puky. Vychytal to ich brankár. Musíme dať hlavy hore, vyhrať ešte dva zápasy a uvidíme, čo z toho bude. 

Matúš Sukeľ, útočník Slovenska: Získali sme bod, ale nie sme s tým spokojný. Či je toto zlatý bod? Tak by som to rozhodne nenazval. Musíme sa z dnešného zápasu poučiť a bodovať v ďalších zápasoch naplno. Takto sme si dnešný zápas nepredstavovali. V druhej tretine sme sa ani nespamätali a bolo 1:3. Nenašli sme spôsob ako vyhrať. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Hokejisti ľutovali ľahkovážnosť aj hlúpe fauly. Zlatý bod? Nepovedal by som, tvrdí Sukeľ