Riga má vraj blízko k hokejovému šampionátu. Lotyši o Bratislave netušia

Fínsko vyhralo MS v hokeji 2019 v Bratislave.
Fínsko vyhralo MS v hokeji 2019 v Bratislave. (Autor: Michal Svítok - TASR)

O dejisku MS 2021 v hokeji by sa malo rozhodnúť o niekoľko dní.

BRATISLAVA. Lotyšsko je údajne blízko k organizácii MS v hokeji 2021. Pre portál sportacentrs.com to ešte v stredu uviedol to prezident Lotyšskej hokejovej federácie (LHF) Aigars Kalvitiš.

"Naše zdroje tvrdia, že Rada IIHF sa priblížila k rozhodnutiu v prospech Rigy, ktorá by bola jediným organizátorom majstrovstiev sveta 2021," povedal Kalvitiš.

Doteraz bolo podľa slov šéfa IIHF Reného Fasela najväčším kandidátom na organizáciu Slovensko. Treťou možnosťou je šampionát v Dánsku.

„Z tých troch možností má Bratislava viac plusov ako mínusov. Podľa informácií, ktoré mám od kolegov aj z exekutívy IIHF, veľa z nich je naklonených Bratislave," vravel ešte pred niekoľkými dňami šéf organizačného výboru MS 2019 Igor Nemeček.

Kalvitiš: Delegácia bude v Rige, nie v Bratislave

Kalvitiš však prezradil, že do Rigy mieri komisia IIHF, čo naznačuje, že Lotyšsko by mohlo byť prvou voľbou. Komisia by v Rige mala byť už počas štvrtku.

"Delegácia IIHF pricestuje do Rigy, aby skontrolovala niektoré technické záležitosti, aby bolo možné prijať konečné rozhodnutie. Podľa môjho názoru ide o poslednú vec, aby bolo možné rozhodnúť už budúci týždeň," vysvetlil šéf lotyšského hokeja.

Kalvitiš sa vyjadril aj k informáciám, ktoré hovorili, že šampionát bude hostiť Slovensko. Podľa jeho slov Lotyši nedostali žiadne správy o tom, že Bratislava bude jediným dejiskom majstrovstiev a Lotyši o organizáciu prídu.

"Momentálne to vyzerá, že organizáciou šampionátu bude poverená Riga, ale ešte sa nerozhodlo - to všetko je iba môj pohľad na vec. Delegácia IIHF bude v Rige, nie v Bratislave. To je dobrá správa," dodal.

Budú skúmať prípravu druhého štadiónu

Informáciu o delegácii potvrdil pre Sportnet Janis Celminš z portálu sportacentrs.com.

"Do Rigy vo štvrtok pricestovala delegácia IIHF, aby prebrala technické a finančné otázky organizovania šampionátu. Bude tu dva alebo tri dni.

Podľa šéfa Lotyšskej hokejovej federácie Aigarsa Kalvitiša preferujú vo vedení IIHF jedno dejisko turnaja a on verí, že to bude Riga.

Je však nepravdepodobné, že by sa celý šampionát odohral iba v jednej aréne, preto bude delegácia skúmať možnosti na prípravu druhého ihriska," uviedol Celmiņš.

Pôvodne sa šampionát mal konať v Bielorusku a Lotyšsku, ale IIHF Bielorusom odobrala toto právo vzhľadom na možné bezpečnostné riziká a nestabilnú situáciu v krajine počas konania turnaja.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Riga má vraj blízko k hokejovému šampionátu. Lotyši o Bratislave netušia