Moravcová i tréner Collins si pochvaľujú olympijský bazén

TASR|11. aug 2004 o 12:51

Atény 11. augusta (TASR) - Slovenská plavecká jednotka Martina Moravcová absolvovala v aténskom olympijskom bazéne úvodné tréningy. Podľa slov jej amerického ...

Atény 11. augusta (TASR) - Slovenská plavecká jednotka Martina Moravcová absolvovala v aténskom olympijskom bazéne úvodné tréningy. Podľa slov jej amerického trénera Steva Collinsa je piešťanská rodáčka s podmienkami v Aquatic Centre veľmi spokojná a vyhovuje je aj to, že bazén nemá strechu.

"Martina je s olympijským bazénom zatiaľ veľmi spokojná. Celý areál je veľmi pekný a hoci mnohí plavci sa pred začiatkom olympiády sťažovali, že tam nie je strecha, pre Martinu to nepredstavuje žiaden problém. Aj počas prípravy v Dallase sme totiž trénovali v otvorenom bazéne rovnako ako na predolympijskom sústredení v slovinskom Koperi. Výhodou je aj to, že tribúny štadióna sú dostatočne vysoké a plavci tak nie sú v bazéne vystavení takému silnému vetru," povedal Collins, ktorý sa s Moravcovou predstaví na tretej olympiáde.

Držiteľka 59 medailí z vrcholných podujatí v stredu dopoludnia strávila vo vode aténskeho bazéne poldruhahodiny. "Po tréningu išla Martina na masáž a popoludní som jej dal voľno. Vo štvrtok i v piatok by mala trénovať dvojfázovo, v sobotu dopoludnia ju už čakajú rozplavby jej úvodnej a najsilnejšej disciplíny 100 m motýlik," dodal Collins. Moravcová sa v Aténach okrem obľúbenej delfinárskej stovky ešte predstaví na troch kraulových tratiach 200, 100 a 50 m v.sp. Na predchádzajúcej olympiáde v Sydney získala šesťnásobná najúspešnejšia športovkyňa Slovenska dve strieborné medaily na 100 m motýlik a 200 m v.sp.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Moravcová i tréner Collins si pochvaľujú olympijský bazén