Mladé prešovské hádzanárky boli v Krakove druhé

(Autor: ANPAV)
Ján Leško|12. máj 2017 o 00:00

Ďalší cenný medzinárodný úspech zaknihovali mladé prešovské hádzanárky.

PREŠOV. Staršie žiačky Školského športového klubu pri Strednej lesníckej škole v Prešove na medzinárodnom turnaji v Krakove obsadili v silnej konkurencii druhé miesto.

Švédkam odolali, Bielorusky ich tesne zdolali

Na 37. ročníku medzinárodného hádzanárskeho turnaja Lajonik Cup 2017 štartovalo v kategóriách chlapcov a dievčat v 88 družstvách vyše tisícky hádzanárskych nádejí.

Prešovčanky pod taktovkou skúseného mládežníckeho trénera Milana Škopára a vedúcej družstva Kamily Lupkovičovej súperili so šestnástimi klubmi zo šiestich európskych krajín v kategórii hráčok ročník narodenia 2002.

Ich nevýhodou ale bolo, že v tíme mali len šesť takýchto hráčok. Ostatné boli o rok i dva mladšie.

Napriek tomu s vekovo o čosi staršími súperkami si počínali ozaj veľmi dobre. V základnej skupine vyhrali nad litovským Dobeles SS 17:9, poľských súperov Marcowia Marki zdolali 22:10, KP Olkusz 18:8. V nadstavbovej časti vyhrali aj nad poľskou Legnicou 13:10 a finále hrali so švédskym HC Onnereds.

Staršie, a ako tvrdil tréner ŠŠK SLŠ Prešov, aj nevyberavo, často za hranicou dovoleného hrajúce Severanky, ich však nezdolali. Slovenským dievčatám aj remíza 5:5 stačila na zabezpečenie si finálovej účasti.

Až vo finále kvalitne obsadeného a zabezpečeného turnaja našlo prešovské družstvo premožiteľa. Bieloruskému GK Minsk podľahlo 12:14.

Poľskí organizátori sa vytiahli

„Našou snahou je, aby dievčatá, hoc aj v porovnaní so súperkami mladšími, zbierali čo najviac skúseností. Aj na medzinárodnom poli. Tie by sme mali potom zúročiť aj na majstrovstvách republiky, ktoré sú pred nami. V Krakove naše hráčky zažili toho dosť v turnajových zápasoch. Videli však toho veľa aj v samotnom meste. My sme hrali zápasy v areáli jednej športovej školy. Obdivuhodne vybavenej. Napríklad krytou atletickou dráhou, úžasným bazénovým komplexom, posilňovňami, parádnou halou na loptové hry. A to, v okruhu zhruba dvoch kilometrov, sa hrali turnajové zápasy v ďalších štyroch halách. Skoro ako u nás...,“ dvojzmyselne si povzdychol M. Škopár.

Počas voľna sme si v Krakove pozreli aj najvýznamnejšie pamätihodnosti mesta.

Hlavne však teší, že dievčatá príkladne reprezentovali na významnom medzinárodnom podujatí klub, mesto Prešov i Slovenskú republiku.“

Strieborné Prešovčanky

Na snímke v hornom rade zľava : A. Dvorščáková, D. Vargová, T. Timková, tréner M. Škopár, D. Cicoňová, H. Lupkovičová, H. Semanová, D. Bačenková, E. Tomášová, S. Olejníková

Stredný rad zľava: M. Kantorisová, P. Janíková, K. Kužmová, S. Džubinská, T. Vasiliková, D. Kuropčáková

Zľava dole: L. Vargovčíková, S. Rontová, P. Kakaščíková, E. Vrábľová.

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY - MY, č. 18/2017, v predaji od 9. 5. do 15. 5.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Mladé prešovské hádzanárky boli v Krakove druhé