Mintál: Smutný hrdina finále Nemeckého pohára

Sportnet|28. máj 2007 o 00:00

Berlín (TASR+SITA) - Nemecký futbalový klub 1. FC Norimberg získal po štvrtý raz vo svojej histórii nemecký Pohár DFB, keď v sobotňajšom berlínskom

finále zdolal čerstvého majstra VfB Stuttgart 3:2 po predĺžení. Jediný z trojice "norimberských" Slovákov v stretnutí Marek Mintál (na snímke) strelil vyrovnávajúci gól na 1:1, keď v 27. minúte využil presnú prihrávku Dominika Reinhardta. V 35. minúte však musel po faule kapitána Stuttgartu Fernanda Meiru nedobrovoľne opustiť ihrisko.

Dvojnásobný najlepší futbalista Slovenska Marek Mintál, so streleným gólom a zranením kolena smutný hrdina finále Nemeckého pohára, bude trénerovi Slovenska Jána Kocianovi chýbať v kvalifikačnom dueli v Hamburgu (6. júna) proti Nemecku. Podľa slov opory 1. FC Norimberg mu však surový zákrok kapitána Stuttgartu Fernanda Meiru nespôsobil také vážne zranenie, aké ho prenasledovali posledné roky. Mintálová kalvária so zraneniami sa síce neskončila, ale mal predsa len po brutálnom zákroku šťastie v nešťastí. Momentálna diagnóza znie roztrhnutie vnútorného väzu v pravom kolene, no prognóza je optimistickejšia - v príprave na novú sezónu by už mal byť opäť v hre. "Nie je to až také zlé ako to po faule vyzeralo," povedal. Útočníka okamžite vyšetrili na klinike v hlavnom meste a vylúčili prvotné obavy z ťažkého zranenia kolena. Presnú diagnózu určia v najbližších dňoch. "Napriek zraneniu to bol fantastický večer. Cítil som sa ako v sne. Bol to skvelý týždeň aj preto, že sa mi v pondelok narodil syn Sebastian," opísal Mintál pocity po zisku trofeje Norimbergu po dlhých 45 rokoch. Meira mal v každom prípade šťastie, že za likvidačný zákrok nevidel červenú kartu. Mintál však hráčovi, ktorý sa mu po stretnutí ospravedlnil, nič vyčítať. "Je to v poriadku, taký je už raz futbal," skonštatoval. Nehnevá sa ani na fanúšikov Stuttgartu, ktorí sa ho pri odchode do kabíny pokúšali trafiť pohármi od piva. "Nie je to pekné, ale je mi to jedno," tvrdí. "Fantóma", ktorý sa hodinu pred koncom stretnutia vrátil na štadión z vyšetrenia teraz čaká dlhšia rehabilitácia. Mintál sa vzdal dovolenky, aby bol čo najrýchlejšie opäť v poriadku. "Zostávam doma a budem rehabilitovať. Taký je život," doplnil.

Marek Mintál je pre respondentov ankety na internetovej stránke klubu 1. FC Norimberg jednoznačne najväčším hrdinom finále Nemeckého pohára. Dostal od prispievateľov do ankety už 2230 hlasov, čo z celkového počtu 4845 znamená podiel až 46 percent. Strelec rozhodujúceho gólu Dán Jan Kristiansen má "len" 23,6 percenta hlasov.

Viac ako 50 000 ľudí oslavovalo napriek nepriazni počasia v sobotu večer v centre Norimbergu víťazstvo 1. FC. Podľa informácii polície musela záchranná služba zasahovať asi v 80 prípadoch najčastejšie išlo o problémy s krvným obehom a stavy opitosti. Mimo centra sa zhromaždilo niekoľko sto vozidiel, ktoré vytvorili "autokorzo".

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Mintál: Smutný hrdina finále Nemeckého pohára