Miklík strieľa góly, už ich dal sedemnásť

Sype mu to. Aj proti Popradu strelil Michel Miklík gól.
Sype mu to. Aj proti Popradu strelil Michel Miklík gól. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|30. nov 2010 o 00:00

Útočník Michel Miklík je najlepším strelcom košického mužstva. V posledných šiestich zápasoch dal sedem gólov. Nastrieľal ich už sedemnásť. Jeden aj v poslednom stretnutí s Popradom, keď upravoval na konečných 3:1.



KOŠICE. Hokejisti HC Košice si upevnili svoju pozíciu. Pred druhou Banskou Bystricou majú desaťbodový náskok, pred tretím Popradom dvadsaťbodový. V šlágri 29. kola vyhrali s Popradom 3:1. A Michel Miklík sa radoval zo sedemnásteho gólu v tomto ročníku extraligy.

Padá mu to tam

"Snažím sa stále rovnako odviesť na ľade poctivú robotu. Teraz mi to tam padá. Som rád, že gólmi pomáham mužstvu a ešte radšej, že náš tím víťazí," spokojný je Michel Miklík s gólovou potenciou. Hoci v extralige sa skončila len polovica základnej časti. Michel sa už blíži k dvadsaťgólovej méte. Druhý najlepší kanonier súťaže sa cíti v pohode. "Tréner je náročný, musím cieľavedome na sebe pracovať, plniť taktiku, tie góly sú niečo navyše."

Keď Miklík zvyšoval v súboji s Popradom na 3:1, oceliari už mali navrch, súpera do šancí nepúšťali tak ako v prvej polovici zápasu. "Nám veľmi pomohlo, že sme sa ubránili v presilovke hostí o dvoch hráčov. Tie vyše dve minúty boli dlhé, ale nakoniec kľúčové. Potom naše sebavedomie išlo hore. Keď sme sa dostali do vedenia, upokojili sme sa, ten tretí gól bol už len poistkou."

Dnes v Žiline

Zápas dvoch východniarov ponúkol viac kvality ako iné. "Bolo to stretnutie nadpriemernej úrovne. Poprad má kvalitné mužstvo. Ale my sme ho chceli zdolať. Zvládli sme tri ťažké domáce stretnutia, zdolali Bystricu, Slovan i Poprad. Nechceli sme sklamať našich priaznivcov, myslím, že môžu byť spokojní. A teraz ideme za bodmi aj do Žiliny. Radi by sme potiahli víťaznú sériu čo najdlhšie," hovorí Miklík pred troma duelmi u súperov, dnes v Žiline, v piatok v Nitre a v nedeľu vo Zvolene. Oceliari vonku neprehrali od 7. septembra. Dvanásť víťazstiev v rade u súperov, taká je bilancia Košičanov od zápasu na Slovane v prvom kole.

Maródka v útoku

Tréneri HC si však musia poradiť s maródkou v útoku. Po Gronovi, Gmitterovi, Tomíkovi vypadol z hry aj Pašek. Zlomená kľúčna kosť si vyžiadala operáciu, minimálne dva mesiace sa na ľade neukáže. Košičania tak zaradia do tímu Matúša Chovana z juniorky, už proti Popradu hral v útoku obranca Huba.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Miklík strieľa góly, už ich dal sedemnásť