Michalovskí futbalisti naložili štvorku Maďarom

Jeden gól Michaloviec vsietil aj Dominik Kunca (vpravo).
Jeden gól Michaloviec vsietil aj Dominik Kunca (vpravo). (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|15. nov 2016 o 00:00

Michalovčania v príprave nedali šancu Cigándu.

MICHALOVCE. Pohodu z majstrovských zápasov preniesli prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce aj do prípravy.

V piatok si totiž na domácej pôde v priateľskom medzištátnom stretnutí poradili s maďarským Cigándom presvedčivo 4:0 (2:0), keď sa v prvom polčase presadili Jozef Vajs a Adrián Leško a po zmene strán Dominik Kunca a Martin Regáli.

Opory oddychovali

Kormidelník žlto-modrých tak ako avizoval, nechal odpočívať opory mužstva, ktoré boli dosť vyťažované v súťažných dueloch.

Voľno dostali Tomáš Sedlák, Igor Žofčák, Martin Koscelník, Stanislav Danko, Kristi Qose či Emmanuel Mensah, chýbali aj Michal Sipľak (reprezentačné povinnosti), Dávid Škutka či Jozef-Šimon Turík (zranenia).

Aj napriek absenciám týchto hráčov zvládli Michalovčania zápas proti nováčikovi druhej maďarskej ligy ľavou zadnou.

„Súboj nám padol vhod, aj keď sme ho chceli odohrať na prírodnej tráve, nie na umelej, avšak počasie bolo také, aké bolo. Chlapci hrali s chuťou a nasadením, podali dobrý tímový výkon. Boli tam aj nejaké chyby, ktoré sa budeme snažiť odstrániť,“ spokojne hovoril Anton Šoltis.

Dva domáce duely

Košický rodák bol rád, že v lige menej využívaní hráči absolvovali 90-minútovú porciu a udržali sa tak v zápasovej záťaži. Po reprezentačnej prestávke čakajú na Zemplínčanov hneď dva domáce merania síl v krátkom časovom slede, v sobotu ligové s Podbrezovou, v utorok pohárové s Nitrou.

„Budú to ťažkí a nepríjemní súperi, zvlášť Podbrezová, ktorej v ligovej tabuľke patrí druhá priečka. Dostala najmenej gólov zo všetkých účastníkov, iba sedem, čo svedčí o jej výbornej defenzíve. Na druhej strane, veľa gólov ani nedáva, na konte ich má dokonca o jeden menej ako my. Bude to opäť o prvom góle, keby sa nám podarilo rýchlo skórovať ako proti Zlatým Moravciam, bolo by to dobré. Pripravíme sa na súpera čo najlepšie,“ dodal Anton Šotlis.

Michalovce – Cigánd 4:0 (2:0)

Góly: 5. Vajs, 42. A. Leško, 65. D. Kunca, 81. M. Regáli.

MFK ZEMPLÍN: Kira (60. Prysiazhniuk) – M. Kolesár, M. Janočko (68. Podhorin), Lazarus, Šimčák – Grič – Vajs, A. Leško, M. Regáli – D. Kunca – Kushta.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovskí futbalisti naložili štvorku Maďarom