Michalovská Dukla už má trénera, stal sa ním Milan Staš

Pri podpise zmluvy. Vľavo Milan Staš, vpravo Alexander Černega.
Pri podpise zmluvy. Vľavo Milan Staš, vpravo Alexander Černega. (Autor: ra)
Sportnet|8. júl 2014 o 15:00

Dohodli sa s ním v pondelok, hrajúcim asistentom bude Richard Šechný.



MICHALOVCE. Po nečakanom odchode Miroslava Ihnačáka do rumunského Brašova sa pomerne rýchlo podarilo HK Dukla Michalovce nájsť nového trénera.

V novom ročníku prvej ligy povedie Zemplínčanov lodivod s bohatými extraligovými skúsenosťami Milan Staš.

Vedenie michalovského klubu predstavilo nového kormidelníka v utorok dopoludnia, iba pár hodín po spečatení dohody.

Kvalitný tréner

Obsadenie trénerského postu riešila v pondelok správna rada klubu, ktorá sa zhodla na tom, že najlepšou voľbou bude angažovanie prešovského rodáka, žijúceho v Košiciach, Milana Staša, ktorý v predchádzajúcej sezóne viedol extraligovú Duklu Trenčín.

„Po krátkom a serióznom rozhovore s pánom Stašom sme sa dohodli na spolupráci do konca sezóny 2013/14. Definitíva padla v pondelok vo večerných hodinách v Košiciach,“ prezradil nám horúcu novinku prezident HK Dukla Alexander Černega.

Povedal aj dôvody, prečo padla voľba práve na 53-ročného Staša: „Tohto kvalitného trénera netreba hokejovej verejnosti nijako zvlášť predstavovať. Poznáme jeho prácu aj výsledky, trénoval v našej extralige a má aj zahraničné skúsenosti.“

Nová výzva

Pre bývalého útočníka bude pôsobenie v Michalovciach druhou zastávkou na Zemplíne. V sezóne 1997/98 hrával v susednom Trebišove, kde aj ukončil hráčsku kariéru a zároveň odštartoval trénerskú, keď v tom istom ročníku bol aj asistentom trénera. Do tohto regiónu sa tak vracia po 16 rokoch.

„Michalovce sú pre mňa nová výzva. Je to konsolidovaný klub, ktorý hrá pravidelne o špicu prvej ligy, je tu veľké divácke zázemie, ľudia chodia na hokej radi a očakávajú víťazstvá,“ uviedol Milan Staš, ktorý sa do práce v Dukle pustí v pondelok 21. júla, keď „vojaci“ odštartujú letnú prípravu.

Pravou rukou nového lodivoda mužstva bude kapitán a najproduktívnejší hráč uplynulej sezóny prvej ligy Richard Šechný.

„Bude pôsobiť vo funkcii hrajúceho asistenta, takže mi bude pomáhať nielen na striedačke, ale aj v kabíne a na ľade,“ dodal M. Staš.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovská Dukla už má trénera, stal sa ním Milan Staš