Obranca Michaloviec Sipľak zachraňoval súperovi život

Zachránil život. Michal Sipľak nestratil duchaprítomnosť.
Zachránil život. Michal Sipľak nestratil duchaprítomnosť. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|10. mar 2017 o 00:00

MFK Zemplín čaká po pohárovom postupe zápas s Trenčínom.

MICHALOVCE. Michalovskí futbalisti opäť prepisovali klubovú históriu.

V stredu popoludní si vybojovali postup medzi štyri najlepšie tímy Slovnaft Cupu, keď vo štvrťfinále zvíťazili na trávniku vedúceho mužstva tretej ligy Stred ŠKM Liptovský Hrádok rozdielom triedy 3:0.

V boji o finále, ktoré sa odohrá v Poprade, sa žlto-modrí stretnú s bratislavským Slovanom.

Prvoligista na Liptove dominoval počas celého zápasu a triumfoval úplne zaslúžene. Jeho prvý gól strelil do prestávky Anastasios Dimitriadis, po nej sa presadili aj Kristjan Kushta a Igor Žofčák.

„Úlohu favorita sme splnili po hernej aj výsledkovej stránke. V prvom polčase sme súpera do ničoho nepustili a mohli sme streliť aj viac gólov. Keď sme zvýšili na rozdiel dvoch gólov, už sme duel kontrolovali. Chlapci k zápasu pristúpili výborne a odmena je pre nich postup do semifinále,“ skonštatoval tréner MFK Zemplín Anton Šoltis.

Semifinále s belasými sa už bude hrať na odvetu (predbežné termíny sú 5. a 11. apríla).

„Dosiahli sme jeden z najväčších úspechov michalovského futbalu. Teraz sa pokúsime zabojovať aj o miestenku vo finále. Slovan je veľmi silný, ale lopta je guľatá a stať sa môže čokoľvek.“

Do tímu pribudol ďalší Grék

Po zvládnutej pohárovej prekážke pocestujú Zemplínčania zajtra na Sihoť k úradujúcemu majstrovi vo výbornej nálade.

V lige ich čaká v nedeľu televízny súboj s Trenčínom, ktorý v stredu stroskotal v pohári práve na Slovane.

„V tejto sezóne sa nám s AS darí, doma sme ho dvakrát zdolali, ale na jeho umelej tráve to bude iný zápas. Trenčania sú podobne ako my vo fáze budovania kádra, ľahké to nebude, ale pôjdeme tam s cieľom podať dobrý výkon. Chceme vyhrať, ako v každom zápase,“ zdôraznil Šoltis, ktorému pod hradom Matúša Čáka budú chýbať dve opory – vykartovaný stopér Michal Sipľak a zranený kapitán Igor Žofčák.

„Musíme sa zaobísť bez nich, ale sú tu ďalší chlapci, ktorí budú môcť ukázať, že patria do zostavy.“

Vo štvrtok sa káder MFK Zemplín rozrástol o ďalšieho člena, je ním urastený 20-ročný grécky stopér Panagiotis Kontoes z tímu Panegialios FC. V Trenčíne však ešte hrať nebude.

Záchranca Sipľak

Súperovi vytiahol zapadnutý jazyk

Aj keď pohárový zápas bol férový a bez nejakých škaredých zákrokov, v jednej chvíli divákom na tribúnach stuhla krv. Domácemu strednopoliarovi Matúšovi Otrubovi išlo život.

„Bol to bežný hlavičkový súboj, nič zákerné, žiadny lakeť, nešlo ani o faul. Už keď padal, som videl, že je v bezvedomí. Dokonca dopadol na hlavu. Okamžite som pribehol k nemu, otočil nabok a zistil, že má zapadnutý jazyk. Hneď som mu ho vytiahol a potom už bolo všetko v pohode,“ povedal záchranca Michal Sipľak, ktorý sa s takouto situáciou stretol prvýkrát v kariére.

S Otrubom si po zápase podali ruky. „Videl som, že nemal na mňa ťažké srdce. Už počas duelu som sa mu viackrát za to ospravedlňoval. Som rád, že to dobre dopadlo.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Obranca Michaloviec Sipľak zachraňoval súperovi život