Michalovce otestoval pred duelom s Trnavou druholigový Poprad

V generálke remíza. Michalovce remizovali s Popradom 1:1.
V generálke remíza. Michalovce remizovali s Popradom 1:1. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|15. feb 2017 o 00:00

Viacerých hráčov spod Tatier v poslednom období trápila črevná viróza.

POPRAD. Futbalisti prvoligového MFK Zemplín Michalovce remizovali v sobotňajšej generálke na jarnú časť Fortuna ligy na umelej tráve v Tatranskej Lomnici s druholigovým FK Poprad 1:1.

„Tento zápas splnil to, čo sme od neho očakávali. Držali sme tempo, v prvom polčase to bolo v poriadku. Až na tú efektivitu, lebo sme mali tri – štyri čisté šance, ktoré by sme mali v takomto stretnutí premeniť. Na tom musíme stále pracovať, lebo to nás trápilo aj v ostatných zápasoch. V druhom polčase tempo trochu upadlo. Stále sa ale bolo na čo pozerať, opäť sme tam mali dve – tri príležitosti, ktoré sme tiež mohli premeniť. Základ je zlepšiť efektivitu. Vzadu to až na dva – tri momenty bolo v poriadku,“ uviedol tréner Michalovčanov Anton Šoltis.

Druholigový FK Poprad jeho zverencov podľa neho dostatočne preveril.

„Poprad má svoju kvalitu, prezentuje sa jednoduchým zakladaním útoku. Tie dlhé lopty na vysokého Šašinku nám v prvom polčase trochu robili problémy. Vďaka tomu sa dostal súper do dvoch – troch príležitostí. Musíme popracovať na tom, aby súboj bol dôrazný a aby druhá lopta bola naša,“ zdôraznil kouč Michaloviec.

Proti Trnave v NTC Poprad

Najbližšie sa Zemplínčania predstavia už v majstrovskom zápase, keď v utorok 21. februára v NTC Poprad si zmerajú sily s Trnavou.

„Ešte nám chýbali Serečin a Turík, ktorí majú menšie zranenia. Stále pracujeme na posilách. V zostave mám viac-menej jasno. Vydali sme sa cestou, že chlapci, ktorí tu ostanú, aby sa ukázali a aby sme do leta s nimi pracovali. Ešte to ale nie je úplne konečný stav. Na domáci zápas proti Trnave v Poprade pricestujeme v deň duelu. Verím, že sa na nás a Trnavu prídu pozrieť aj nejakí ľudia. Doma aj vonku chceme produkovať rovnaký futbal. Na jeseň to bolo doma v poriadku, vonku nám niektoré zápasy po hernej stránke nevyšli podľa predstáv. Skladáme nové mužstvo, odišlo nám až osem hráčov. Chce to trochu času a trpezlivosti, aby chlapci pochopili, čo od nich vyžadujeme,“ dodal Anton Šoltis.

Zdravotný stav Popradčanov sa zlepšuje

Viacerých hráčov spod Tatier v poslednom období trápila črevná viróza, ktorá ovplyvnila aj tréningový proces.

„Najdôležitejšie je, že sa zlepšuje zdravotný stav mužstva. Zranení sú ešte Palša a Peciar, ktorí sa postupne pripoja k tímu. S prvoligistom z Michaloviec sme odohrali dobrý zápas. Rovnako ako my, aj súper, má v kádri plno zmien. Všetko sa snažia hrať v rýchlosti, dynamike, čo je pre nás dobrá škola. Súperovi sme sa vyrovnali, oba tímy mali šance,“ povedal tréner FK Poprad František Šturma, ktorý bol pri postupe Michaloviec do najvyššej súťaže.

„Na Zemplíne som pôsobil necelé tri roky a podaril sa nám husársky kúsok. Určite to boli trochu zvláštne pocity, keďže polovicu hráčov tam poznám. Moje srdce teraz patrí Popradu, som tu veľmi spokojný. Keď budeme poctivo pracovať, verím, že sa nám podarí niečo podobné,“ poznamenal popradský kormidelník.

V Turecku tri zápasy s kvalitnými súpermi

Momentálne sú už Popradčania v Turecku (23 hráčov a 7 členov realizačného tímu) na jedenásťdňovom hernom sústredení (od 14. do 24. februára).

„V tureckom Beleku nás čakajú traja súperi. Z druhej ruskej ligy to je FK Khimki, hráme aj proti tímu z druhej moldavskej a druhej ukrajinskej súťaže. Aj tieto zápasy nás určite posunú zase o niečo dopredu,“ dodal František Šturma.

FK Poprad – MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:1)

Góly: 8. Šesták – 43. Kushta.

POPRAD: Knurovský – Hatok, Šuľa, Hric, Kica, Daško, Poliaček, Kukol, Šesták, Kapláň, Šašinka, striedali: Bilas, Maťaš, Gruca, Lipták, Ferenc, Lukáč, Toth, Medak.

MICHALOVCE: Kira – M. Kolesár, Kavka, Sipľák, Šimčák, Žofčák, Grič, Danko, Dimitriadis, Regáli, Kushta, striedali: Macej – Sedlák, P. Kolesár, Leško, Vajs, Bellas.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovce otestoval pred duelom s Trnavou druholigový Poprad