Michal Grman: Teraz sa to len začína

Marián Špacai|8. apr 2010 o 00:00

K zavŕšeniu postupu do vytúženého finále prispel košický obranca Michal Grman tromi asistenciami. Dvakrát pri gólovkách kolegu z obrany Mikuša, raz Hunu.



KOŠICE. Košickí hokejisti zvíťazili včera 5:2, v celej sérii 4:1 a tešia sa už na Slovan.

Odmenou dva dni voľna

Piate semifinálové stretnutie sa začalo pre východniarov nešťastne, už v 33. sekunde inkasovali z hokejky Berana. Po vyrovnaní však v druhej tretine úplne ovládli hru a štvorgólový náskok bol už rozhodujúci. Michal Grman zaknihoval v zápase gólové asistencie číslo 18, 19 a 20 v tejto sezóne. "Určite, že to povzbudí. Hlavne ma však teší, že sme to zvládli a postúpili sme do finále. Odmenou za ukončenie série sú aj dva dni voľna, ktoré sme teraz dostali, aspoň sa môžeme povenovať rodinám," poznamenal M. Grman.

S Mikušom sa kamaráti i mimo ľadu

Včera s kolegom Petrom Mikušom vytvorili ozaj údernú obrannú dvojicu, prvé dva góly, ktoré zavelili do masívneho útoku, mali ich pečať. "Určite to pridá na pohode. S Peťom sa nám hrá dobre, rozumieme si aj mimo ľadu, sme kamaráti. To je tiež jeden z plusov. Samozrejme, treba aj šťastie, aby sa zápas tak vydaril," mieni zadák HC, že kamarátske vzťahy v obrannej dvojici sa zákonite prejavia i na ľade. "Iste, že je to lepšie. Napríklad už len v tom, že ak jeden z nás spraví chybu, ten druhý mu ju až tak nevykričí. Povieme si to pokojne, nezazeráme na seba. Dúfam, že to tak pôjde i naďalej."

Do roka a do dňa?

Grman je po Tabačekovi druhým najlepším obrancom oceliarov v štatistike asistencií. V kolónke gólov mu však v tejto sezóne svieti nula. Šancu zmeniť to bude mať už len vo finále. Ktovie, možno si to najlepšie nechal na koniec... "Poslednýkrát som skóroval vlani vo finále. Verím teda, že sa naplní známe príslovie, že do roka a do dňa... (úsmev). Stále na to čakám a určite by aj mne psychicky pomohlo, keby som nejaký gól dal."

Nakopli sa

Séria s Martinom je teda už za Košičanmi. A úspešne, veď hádam nikto nemôže spochybniť neodškriepiteľný fakt, že boli lepší ako súper a o titul si zahrajú oprávnene. Zatiaľ sa zdá, že po rozpačitej sezóne formu načasovali práve na play-off. "Polovicu sezóny sme sa dosť trápili. Od januára sme sa nakopli a šlo to. Potom sme do toho išli s tým, že sa budeme snažiť v tom pokračovať a dotiahnuť to čo najďalej. Sme radi, že sme vo finále, ale dnešným dňom sa to pre nás určite nekončí. Dá sa povedať, že sa to ešte len začína."

Pre Slovan vo finále hovorí výhoda domáceho ľadu v prípadnom rozhodujúcom stretnutí, ale to neznamená, že šance nie sú 50 na 50. "Každá séria je otvorená, stať sa vždy môže všeličo. My na Slovan ideme hrať tak, ako doteraz, a pokúsiť sa vyhrať aj tam. Skúsime tam niečo ukradnúť a doma to zužitkovať. Divákov máme fantastických, ženú nás dopredu. Verím, že to spoločne zvládneme," odhodlaný je M. Grman.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michal Grman: Teraz sa to len začína