MFK Zemplín vyšiel strelecky naprázdno

Stredopoliar Stanislav Danko. V Krakove mal najväčšiu šancu na skórovanie.
Stredopoliar Stanislav Danko. V Krakove mal najväčšiu šancu na skórovanie. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|8. feb 2017 o 00:00

V zápasoch proti Poliakom si šance vypracoval, v koncovke však zlyhal.

MICHALOVCE. Prvoligoví futbalisti Michaloviec sa znovu pripravujú v domácich podmienkach.

Zemplínčania sa v sobotu vrátili zo sústredenia v Tatranskej Lomnici, kde pobudli šesť dní.

V rámci neho odohrali dve prípravné stretnutia, v ktorých nastúpili proti dvom poľským tímom.

S účastníkom druhej najvyššej súťaže Górnikom Zabrze prehrali pred týždňom v utorok najtesnejším rozdielom 0:1 a v sobotu zaknihovali bezgólovú remízu na prírodnej tráve Cracovie Krakov, ktorá hráva v Ekstraklase.

MFK Zemplín čaká do začiatku jarnej časti už len jeden prípravný zápas. Odohrajú ho už túto sobotu v NTC Poprad proti miestnemu druholigistovi, ktorý vedie bývalý michalovský tréner František Šturma.

Gól po chybe

Tréner Anton Šoltis: „Opäť sme doplatili na efektivitu, lebo do šancí sme sa dostali, ale nedokázali sme ich premeniť. Rozbiehali sme sa pomalšie, v úvodnej 20-minútovke sme viacero vecí zbytočne riešili pomocnými prihrávkami do šírky alebo na brankára. Ďalšie minúty v prvom polčase už boli celkom dobré, vypracovali sme si aj tri šance, len sme ich nevyužili. V druhom dejstve sme mali ďalšie dve čisté šance, ktoré musíme premieňať. Súper sa v celom zápase dostal do dvoch šancí a jednu z nich aj premenil. Treba však povedať, že tie šance sme vypracovali my po našich chybách. Toto musíme odstrániť a pracovať na tom. Treba sa vyvarovať takýchto zaváhaní. Inak sme v obrane pracovali dobre. V záverečnej polhodine po našom prestriedaní súper vyrovnal hru a mal aj nejaké nebezpečnejšie situácie.“

Zabrze – Michalovce 1:0 (0:0)

Gól: 79. Zurkowski.

GÓRNIK: Kasprzik – Wolniewicz, Pieczur, Szeweluchin, Gruszka (46. Zagiel, 52. Teichman) – Urynowicz, Ambrosiewicz, Zurkowski, Olszewski – Plizga, Trubeha (46. Pikul).

MFK ZEMPLÍN: P. Macej – Qose (60. M. Kolesár), Kavka (60. T. Sedlák), Sipľak, Šimčák (60. Vajs) – I. Žofčák (60. Glushchenko), Grič (60. S. Danko), P. Kolesár (46. F. Serečin), Turík (60. A. Leško), M. Regáli (46. R. Lukáč) – Kushta (60. Bellás).

Nevyužili čisté šance

Tréner Anton Šoltis: „Z našej strany to bol veľmi dobrý zápas. Hlavne prvý polčas zniesol prísnejšie kritériá. Boli sme o trošku lepší ako domáci a vypracovali sme si dve čisté šance, ktoré však Danko a Regáli nepremenili. Súper mal jednu vážnejšiu príležitosť. V medzihre, defenzíve aj ofenzíve to bolo v prvom dejstve v poriadku, škoda len tej efektivity. Po zmene strán bola Cracovia trošku lepšia, ale dobre sme bránili a vyrážali do brejkov. Opäť sme mali dve veľmi dobré šance, mladíci Lukáč a Peter Kolesár ich nevyužili. Celkovo som so stretnutím spokojný, stále však musíme pracovať na efektivite, lebo bez gólu sa zápas vyhrať nedá.“

Cracovia Krakov – Michalovce 0:0

KS CRACOVIA: Sandomierski (46. Stepniowski) – Deleu (46. Ferraresso), Malarczyk (60. Litauszki), Wolakiewicz (60. Polczak), Brzyski (46. Jaroszynski) – Dabrowski (46. Steblecki), Čovilo (60. Dimun) – Wójcicki (46. E. Jendrišek), Budzinski (60. Kanach), J. Mihálik (46. T. Vestenický) – Piatek (46. Szczepaniak).

MFK ZEMPLÍN: P. Macej (46. Kira) – Qose (65. Vajs), Kavka, Sipľak, Šimčák – Grič (82. R. Lukáč) – M. Regáli (70. A. Leško), Turík (70. T. Sedlák), S. Danko (60. P. Kolesár), Dimitriadis – Kushta (65. Bellás).

Grék zaujal

Aktuálne najväčším nepriateľom Zemplínčanov je koncovka. „Šoltisovci“ neskórovali už v troch zápasoch v rade. Potešiteľné je však aspoň to, že do šancí sa dostávajú.

„Na efektivite pracujeme stále, príležitosti si vieme vypracovať, len nám to tam nepadá. Verím, že sa to čoskoro zlomí a góly začneme strieľať,“ uviedol Šoltis.

V súboji proti Cracovii sa v michalovských farbách prvýkrát objavil grécky záložník Anastasios Dimitriadis, ktorý prišiel z PAOK-u Solún. V akom svetle sa ukázal?

„Je to pre mňa príjemné prekvapenie. Vidno, že futbal hrať vie, len sa ešte musí adaptovať na prostredie a kolektív. Vyzerá zaujímavo, je použiteľný na kraji aj v strede. Ak sa s mužstvom viac zžije, môže byť pre nás prínosom.“

Kým Dimitriadis trénerov zaujal, ukrajinský útočník Kirill Glushchenko nie.

A ako Šoltis hodnotí sústredenie?

„Sneh nám narušil plány, preto sme museli dva tréningy zrušiť. Počasie však ovplyvniť nevieme, dalo sa s tým rátať, že v Tatrách môže napadnúť sneh. Sústredenie teda mohlo dopadnúť aj lepšie, ale už s tým nič nenarobíme,“ uviedol michalovský kouč, ktorý v nedeľu oslávil 41. narodeniny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»MFK Zemplín vyšiel strelecky naprázdno