Mertiňák prehral vo finále štvorhry v Záhrebe

Michal Mertiňák.
Michal Mertiňák. (Autor: archív SITA)
SITA|9. feb 2014 o 16:12

Niekdajší 12. muž renkingu vo štvorhre Mertiňák (86.) má naďalej na konte 13 deblových titulov.

ZÁHREB. Slovenský tenista Michal Mertiňák a Nemec Philipp Marx prehrali v nedeľňajšom stretnutí finále štvorhry na turnaji ATP v Záhrebe.

Tridsaťštyriročný rodák z Považskej Bystrice Mertiňák a Marx si pripíšu 150 bodov do príslušného hodnotenia a odnesú spoločnú prémiu 12 350 eur. Šampióni získali 250 bodov a 23 500 eur.

"Začali sme veľmi dobre, v prvom sete sme pomerne ľahko získavali svoje podanie. Podarilo sa nám vybojovať servis Tecaua a udržali sme to, uspeli sme 6:3. Potom sa duel trochu vyrovnal, naši súperi zahrali niekoľko dobrých returnov. Supertajbrejk bol veľmi rýchly, ušli nám hneď v úvode," povedal Mertiňák.

Niekdajší 12. muž renkingu vo štvorhre Mertiňák (86.) má naďalej na konte 13 deblových titulov z hlavného profesionálneho okruhu, na ďalší čaká od jesene 2012 (Moskva). Vlani vo februári bol vo finále v Sao Paule, odvtedy nepostúpil ani len do semifinále na hlavnej profesionálnej úrovni.

V Záhrebe sa radoval z trofeje už v roku 2006 po boku Čecha Jaroslava Levinského. "Toto podujatie patrí spoločne s turnajom v Umagu určite medzi moje najobľúbenejšie v rámci okruhu. V Chorvátsku sa mi hrá veľmi dobre," dodal Michal Mertiňák.

Štvorhra - finále:

Jean-Julien Rojer, Horia Tecau (Fr./Rum.-2) - Philipp Marx, Michal Mertiňák (Nem./SR) 3:6, 6:4, 10:2 (zápasový tajbrejk) za 70 minút

dvojhra - finále:

Marin Čilič (5-Chor.) - Tommy Haas (1-Nem.) 6:3, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mertiňák prehral vo finále štvorhry v Záhrebe