Dobitý Ír zniesol neskutočne veľa, ale Američan bol iný level

Floyd Mayweather (vľavo) a Conor McGregor.
Floyd Mayweather (vľavo) a Conor McGregor. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|27. aug 2017 o 09:14

Floyd Mayweather v boxerskom dueli prekonal majstra v MMA a UFC Conora McGregora ešte pred limitom.

BRATISLAVA. Pred pár dňami Američan Floyd Mayweather pózoval v súkromnom lietadle pred stolom pokrytým balíkmi bankoviek.

„Odhadujem, že 26. augusta urobím najlepší biznis svojho života," napísal. Vďaka svojej výnimočnosti a šoumenstvu zo seba urobil cennú značku.

Keď pred dvoma rokmi boxoval proti Filipíncovi Mannymu Pacquiaovi, zarobil rekordnú tržbu 623,5 milióna dolárov. Sám Mayweather inkasoval až 180 miliónov a ohlásil ukončenie kariéry.

Po dvoch rokoch sa však vrátil z dôchodku. Riskoval reputáciu - pre peniaze. "Keď budú na univerzitách učiť biznis, ja budem hlavným príkladom," chválil sa.

Mayweather sa nenechal rozhodiť a podľa očakávaní v boxerskom zápase prekonal majstra v zmiešaných umeniach (MMA) a tiež UFC (Ultimate Fighting Championships) Conora McGregora ešte pred plným počtom kôl.

Ak by obaja muži súperili zavretí v klietke v zápase na život a na smrť - bez pravidiel, víťaz by bol takmer isto McGregor. Bojovalo sa však podľa pravidiel boxu.

Ír sa držal až do desiateho kola, v ňom bol však viditeľne otrasený a rozhodca tak zápas radšej ukončil. Mayweather je stále nezdolaným boxerom a zaokrúhlil si svoje skóre na neuveriteľných 50 výhier bez prehry či remízy.

V historických tabuľkách tak prekonal legendárneho boxera Rockyho Marciana.

S McGregorom si podelili približne tristo miliónov dolárov, podľa iných zdrojov dokonca až päťsto - údajne pomerom sedem ku trom.

Američan sa opäť vyšvihol na čelo najlepšie zarábajúcich športovcov sveta.

Bitka medzi Mayweatherom a McGregorom: fotogaléria

3.9.2017

McGregor sa unavil

„Conor bol ťažký protivník, lepší než som očakával, využíval rôzne uhly. Dali sme fanúšikom, čo chceli vidieť. Náš plán bol počkať si a spoznať oponenta. V MMA sa bojuje na 25 minút, preto sa potom unavil,“ vyhlásil po zápase Mayweather.

Štyridsaťročný Američan posledné dva roky netrénoval, nezápasil, užíval si život. Ani jeho posledné zápasy už neboli v najlepšej forme.

Proti McGregorovi však potvrdil úlohu jasného favorita. Pôsobil isto, v prestávkach odmietal vodu a smial sa do kamery.

Mohol si to dovoliť. Prečo?

Čo sa v článku ešte dozviete?

Kedy naposledy Mayweather prehral a s kým?

Aké ťažké mal detstvo?

Kto ho priviedol k boxu?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Dobitý Ír zniesol neskutočne veľa, ale Američan bol iný level