Rovnaký rozhodca Michalovciam druhýkrát vylúčil dvoch hráčov

Vďaka premenenej penalte nestarnúceho Igora Žofčáka (vľavo) Michalovce získali prvý bod vonku.
Vďaka premenenej penalte nestarnúceho Igora Žofčáka (vľavo) Michalovce získali prvý bod vonku. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|5. okt 2020 o 14:15

Bodové suchoty sa skončili.

MICHALOVCE. V úvode sezóny pripomínali futbalisti Michaloviec na súperových ihriskách obetného baránka. V štyroch zápasoch vyšli bodovo naprázdno a všetci protivníci si v súbojoch s nimi pekne vylepšili skóre.

Ak k týmto vystúpeniam prirátame aj tie z jarnej časti uplynulého ročníka, tak na ligovej scéne mimo svojho štadióna prehrali osemkrát za sebou. Táto čierna séria je však už minulosťou.

Po dlhých siedmich mesiacoch dokázali vonku zabodovať, keď na trávniku Zlatých Moraviec dosiahli proti Seredi remízu 1:1. Presne ako naposledy prvého marca v Ružomberku.

Vyťažiť sa dalo aj viac

A bod, ktorý v sobotu získali, má pre nich veľkú cenu. Viac ako dvadsať minút totiž pri Žitave dohrávali oslabení o dvoch hráčov, pretože Dimitrios Popovits aj Ricardo Antonio Phillips Hinds museli predčasne pod sprchy.

„Chlapcov za výkon v závere zápasu musím pochváliť, súpera okrem jednej hlavičky z 10 metrov nepustili do žiadnej šance. Bod nás teší, aj keď si myslím, že z tohto zápasu sa dalo vyťažiť aj viac. Bohužiaľ, po dvoch vylúčeniach už bolo ťažké niečo vpredu vymyslieť,“ rozhovoril sa lodivod MFK Zemplín Jozef Majoroš.

Toho mrzeli viaceré momenty pred prvým vylúčením, keď jeho mužstvo bolo ešte vo vedení po premenenej penalte Igora Žofčáka z 20. minúty.

„V prvom polčase mohol zvýšiť na 2:0 Phillips, ale v čistej šanci minul bránu. A potom prišla penalta, ktorá nemala byť.“

Práve o situácii z 51. minúty, kedy podľa rozhodcu Mareka Mastiša zahral na bránkovej čiare rukou Popovits, začo bol vylúčený a nariadená bola penalta pre Seredčanov (tú aj Alex Iván premenil), sa veľa diskutovalo.

„Podľa záberov, ktoré sme videli, mal najprv domáci Filip Duranski čistú ruku. Z následnej skrumáže už nebolo dobre viditeľné, či Popovitsa trafila lopta do ruky alebo nie,“ vyjadril sa Majoroš.

Raz už bez dvoch hráčov remizoval

Druhé vylúčenie zo 68. minúty už bolo úplne oprávnené. Phillips, ktorý mal na konte už jednu žltú kartu, hlúpo fauloval na kraji ihriska Ivána a uvidel aj druhú.

Iróniou osudu je, že Michalovčania už išli dávať pokyn na striedanie, Christos Kountouriotis mal nahradiť práve Phillipsa...

„Už cez polčas sme Ricarda upozorňovali, že má žltú kartu a nech sa vyvaruje zbytočných faulov. Aj z toho dôvodu sme chceli stiahnuť z trávnika, ale bohužiaľ sme to nestihli. Je to stále mladý chlapec, ale takto oslabiť mužstvo je veľká nedisciplinovanosť z jeho strany. Určite sa k tomu ešte vrátime a verím, že sa z toho poučí.“

Od postupu do najvyššej súťaže dohrávali žlto-modrí zápas bez dvoch vylúčených iba druhýkrát. Premiérovo sa im to stalo 29. októbra 2016, kedy sa doma proti Senici začervenalo pred očami Martinovi Koscelníkovi a Igorovi Žofčákovi.

Aj vtedy Michalovčania „ukopali“ bod, ale čo je ešte zaujímavejšie, aj vtedy zápas viedol ako hlavný Marek Mastiš! Aká to náhoda...

Zažil už Majoroš vo svojej hráčskej či trénerskej kariére duel, v ktorom jeho tím napriek dvojnásobnému oslabeniu zabodoval?

„Nepamätám si dobre, ale keď som trénoval FC VSS Košice, tak sme takto remizovali na pôde Pohronia 0:0. Nie som si však istý, či sme mali vylúčených až dvoch hráčov.“

Pamäť ho neklamala. V apríli 2017 Košičania dohrávali stretnutie v Dolnej Ždani s deviatimi hráčmi, keď priame červené karty uvideli Jean-Pierre Morgan (v 68. minúte) a brankár Jakub Kotěra (77. min).

Pribudnú možno až traja hráči

Vo Fortuna lige je momentálne reprezentačná prestávka a vďaka bodu proti Seredi sa Zemplínčanom určite bude lepšie trénovať.

„Počas pauzy popracujeme na spolupráci defenzívy aj ofenzívy. Určite však hráči dostanú aj nejaké voľno,“ uviedol Majoroš, ktorý v pondelok predpoludním pevne veril, že od utorka sa do tréningového procesu zapoja aj nové posily.

„Dúfam, že tí hráči, ktorých máme vybavených, nakoniec aj prídu, lebo už sa nám stalo, že s niektorými sme už boli dohodnutí a neprišli.“

Pondelok bol posledným dňom prestupového termínu a košický rodák už viackrát spomínal, že káder ešte potrebuje posilniť. Koho konkrétne však majú Michalovce na lane, to neprezradil.

„Riešime obrancu, stredného záložníka aj útočníka. Pribudnúť by mohli dvaja až traja hráči.“

Okrem nich žlto-modrí doťahujú aj príchod útočníka Abdulrahmana Taiwa z Dunajskej Stredy. „Stále je u nás a mal by zostať. Hovorím, že mal by. Pokiaľ to nie je definitívne, tak radšej nehovorím, že aj určite zostane,“ dodal tréner.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rovnaký rozhodca Michalovciam druhýkrát vylúčil dvoch hráčov