Marinčina povolali do Edmontonu, v noci môže debutovať

Martin Marinčin v drese farmárskeho tímu Oklahoma City Barons.
Martin Marinčin v drese farmárskeho tímu Oklahoma City Barons. (Autor: FACEBOOK MARTINA MARINČINA)
Ondrej Gajdoš|5. dec 2013 o 17:45

Dvadsaťjedenročný Košičan hrá už štvrtú sezónu na farme.

EDMONTON, BRATISLAVA. Mužstvo Edmonton Oilers má problémy v defenzíve, a tak siahlo do zásob na farme v Oklahoma City. Do prvého tímu presunulo aj obrancu Martina Marinčina.

Trénerovi olejárov Dallasovi Eakinsovi bol k dispozícii už pred štvrtkovým večerným zápasom s Coloradom. Marinčin by sa v tejto sezóne stal trinástym Slovákom v NHL.

Mal dosť trpezlivosti

Dvadsaťjedenročný Košičan dal v utorok gól v zápase AHL Oklahoma City - Texas (4:5) a na druhý deň mal od generálneho manažéra Oilers Craiga MacTavisha odkaz, že ho čakajú v Edmontone. Spolu s ním cestoval z americkej farmy do hlavného tímu aj ďalší obranca Corey Potter a útočník Anton Lander.

„V Oklahoma City som hral, ako som najlepšie vedel, a trpezlivo som čakal na svoju šancu,“ napísal talentovaný hokejista pre SME. „Pozvánka hore ma veľmi potešila.“

Marinčinovi vyšiel už septembrový kemp, no vtedy malo mužstvo pretlak obrancov. Poslali ho do farmárskeho mužstva. A keď prišli zranenia, pokles formy niektorých hráčov v Edmontone, príležitosť dostávajú mladí hokejisti z rezervy.

Mužstvo Oilers je v Západnej konferencii NHL na poslednom 14. mieste, na play off stráca deväť bodov. V bojoch o Stanley Cup bolo naposledy v roku 2006.

Prvý mu gratuloval krajan

Edmonton draftoval vysokého hráča (196 cm) v roku 2010, v Oklahoma City sa vypracoval medzi opory mužstva.

Marinčin nestrieľa veľa gólov, v tejto sezóne skóroval v dvadsiatich zápasoch len dva razy, no spoľahlivo si plní svoje úlohy. V hodnotení plus / mínus má +4 body, s kanadským zadákom Taylorom Fedunom v tomto vedie tímové poradie.

Marinčin hral na farme s ďalším košickým obrancom Martinom Gernátom. „S Gerym bývame blízko seba, pomáhame si, podržíme sa v ťažkých chvíľach,“ doplnil.

O rok mladší krajan bol prvý, čo mu zablahoželal k pozvánke do Edmontonu.

Marinčin ešte nehral v reprezentácii Slovenska, ale tréner Vladimír Vůjtek si ho vybral do širšej 55-člennej nominácie na olympijský turnaj 2014. Ak by sa uchytil v zostave Edmontonu, jeho šance na účasť v Soči by výrazne stúpli.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marinčina povolali do Edmontonu, v noci môže debutovať