Marc Marquez vynechá zvyšok sezóny, CAS suspendoval Iannoneho pre doping

Marc Márquez pred pádom počas Veľkej ceny Španielska 2020.
Marc Márquez pred pádom počas Veľkej ceny Španielska 2020. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|10. nov 2020 o 14:22

Španiel sa zranil na okruhu v Jereze.

PARÍŽ. Šesťnásobný majster sveta v MotoGP Marc Márquez zo Španielska vynechá aj záverečné dve podujatia tohtoročného seriálu majstrovstiev sveta.

V utorok o tom informoval jeho zamestnávateľ Honda.

Dvadsaťsedemročný motocyklista sa ešte nezotavil zo zranení, ktoré utrpel v prvých pretekoch sezóny. Na VC Jerezu si v júli zlomil ruku.

"Marcova rekonvalescencia pokračuje. Tím Repsol Honda Team môže potvrdiť, že už nebude štartovať do konca tejto sezóny a sústredí sa na rok 2021," citovala agentúra AFP z oficiálneho komuniké tímu.

Ešte dlhšie si na motocykel v súťažných pretekoch nesadne Talian Andrea Iannone, ktorý si za doping odpyká až štvorročný dištanc.

Rozhodol o tom Športový arbitrážny súd (CAS) vo švajčiarskom Lausanne, ktorý riešil odvolanie športovca voči 18-mesačnému zákazu činnosti.

Tridsaťjedenročný Iannone mal v novembri 2019 pozitívny test na drostanolon, pričom sa obhajoval tým, že zakázaná látka sa do jeho tela dostala pri požití kontaminovaného mäsa.

Víťaz Veľkej ceny Rakúska z roku 2016 dostal pôvodne trest na 1,5 roka, no CAS toto rozhodnutie výrazne zmenil. Súťažiť nesmie do decembra 2023.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Marc Marquez vynechá zvyšok sezóny, CAS suspendoval Iannoneho pre doping