ManUtd sa potrápil, ale H-skupinu vyhrá

(Autor: TASR/AP)
TASR|8. nov 2012 o 10:19

Braga s favoritom odohrala dve vyrovnané partie, ale body jej unikli v oboch prípadoch.

BRAGA. Futbalisti Manchestru United si vďaka stredajšiemu triumfu 3:1 na ihrisku Sportingu Braga zachovali stopercentnú bilanciu v H-skupine Ligy majstrov a do osemfinále postúpia ako jej víťazi.

Zverenci trénera Alexa Fergusona majú na konte 12 bodov, CFR Kluž a Galatasaray Istanbul ich v doterajšom priebehu nazbierali len štyri a o druhú miestenku sa vo zvyšných dvoch kolách pobije aj trojbodová Braga.

Zápas s portugalským zástupcom sa pre "červených diablov" nevyvíjal dobre. V 49. minúte prehrávali po góle Alana z jedenástky a o sedem minút sa o nepríjemné vyvedenie z tempa postarali technické problémy s osvetlením, ktoré uvrhlo štadión v Brage do tmy. Hráči sa pobrali do šatní, ale problém sa podarilo rýchlo odstrániť a o desať minút sa v zápase pokračovalo.

Dlho trvalo, kým sa United podarilo dobyť bránku súpera a pomohla im k tomu chyba brankára Beta, ktorý nepochopiteľne vybehol z bránky, čo potrestal striedajúci Robin van Persie.

O štyri minúty neskôr Wayne Rooney premenil penaltu a ManUtd definitívne bral víťazstvo gólom Javiera Hernandeza v nadstavenom čase.

"Posledných desať minút zápasu sme nezvládli. Súper potrestal naše chyby a otočil zápas. Veľká škoda, pretože sme mali na dosah ak nie víťazstvo, tak minimálne remízu," povedal stredopoliar Bragy Ruben Micael.

Manchestru United sa vlani prekvapujúco nepodarilo preklenúť skupinovú fázu, preto chcú v tejto sezóne uspieť: "Minulá sezóna pre nás znamenala sklamanie. Boli sme roky zvyknutí hrať vo vyraďovacej fáze, no vlani sme dostali trpkú príučku. Chceli sme urobiť maximum pre to, aby sa tento scenár neopakoval. Po štyroch kolách máme plný počet bodov a tento fakt nás môže tešiť," povedal veterán United Ryan Giggs.

Bragu môže mrzieť, že s favoritom odohrala dve vyrovnané partie, ale body jej unikli v oboch prípadoch. Pred dvoma týždňami na Old Trafforde viedli Portugalčania dokonca 2:0, napokon však súper otočil na 3:2.

"Je to smutné, nezaslúžili sme si prehrať. Hrali sme ešte lepšie ako v Manchestri, ktorý však ukázal, že má skúsené mužstvo. Na tejto úrovni sa trestajú chyby, je to iná súťaž ako portugalská liga," dodal kouč Bragy Jose Peseiro.

Informovala agentúra Reuters.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»ManUtd sa potrápil, ale H-skupinu vyhrá