Manchester United čaká najťažší začiatok Premier League za 20 rokov

Španiel Roberto Soldado posilnil Tottenham za 30 miliónov eur.
Španiel Roberto Soldado posilnil Tottenham za 30 miliónov eur. (Autor: SITA/AP)
Karol Svozil|16. aug 2013 o 08:00

Tvrdí to tréner Moyes. V lige je podľa Forbesu najväčším favoritom jeho tím. Vysoko môže zaútočiť Tottenham.

BRATISLAVA. Anglická futbalová Premier League sa začína. Odborníci aj médiá sa prikláňajú k názoru, že ani tento rok to nebude Arsenal či Liverpool, kto bude bojovať o vrchol. Najviac šancí dávajú Chelsea so staronovým trénerom Mourinhom a Manchestru United s novým trénerom Moyesom. Ak by niekto narušil nadvládu tejto dvojice, mal by to byť Manchester City.

Futbalová bitka je najmä o strede ihriska a ten má najlepší Chelsea vďaka pätici Hazard, Oscar, Mikel, Lampard, Mata. United má nie celkom skúsený stred poľa Anderson, Cleverley, Carrick, Nani, navyše 39-ročný hrajúci asistent trénera Giggs už nemôže hrať v každom zápase.

Kvalitu v Manchestri však výrazne dopĺňajú útočníci van Persie a Welbeck. Za Chelsea môže na hrote popri Torresovi nastúpiť už aj nová posila z Leverkusenu Schürrle.

Arsenal je so svojim stredom Arteta, Cazorla , Wilshere, Rosický citeľne slabší, Liverpool s Allenom či Coutinhom okolo kapitána Gerarda podobne.

Škrtel dostal darček – konkurenta na poste stopéra

Už aj fanúšikov Liverpoolu nudia každodenné špekulácie o tom, či uruguajský útočník Luis Suarez z mužstva odíde alebo nie. V lete sa hovorilo aj o prestupe Martina Škrtela do Neapolu, ani k tomu však nedošlo.

A bude to mať ťažšie. V tíme má nového konkurenta, stopéra Kola Tourého. "V druhej polovici minulej sezóny som neodohral veľa zápasov. Tvrdo som pracoval v prípravnom období a snažil sa ukázať koučovi, že mám na to, aby som figuroval v základnej zostave," povedal Škrtel pre stránku FC.

V Premier League ku Škrtelovi pribudne v drese nováčika Cardiff City Slovák Filip Kiss.

Tottenham sa posilnil, mohol by útočiť vysoko

Tottenham Hotspur nastúpi na úvodný zápas sezóny bez Garetha Balea, o ktorého služby sa za rekordnú sumu údajne až vyše 100 miliónov eur zaujímal Real Madrid. Bale zatiaľ ostáva v Londýne, má zranenú nohu. Prestupové obdobie v Európe sa skončí 2. septembra.

Ak by si klub Balea udržal, mohol by reálne pomýšľať na prienik do absolútnej špičky súťaže už v tomto ročníku. Novými posilami v strede poľa sú Capoue z Toulouse, Paulinho z Corinthians a Chadli z Twente, do útoku pribudol Soldado z Valencie.

Manchester City vymenil dvojicu útočníkov. Prišli Jovetič z Fiorentiny a Negredo zo Sevilly. Odišli Tevez a Balotelli. Hovorilo sa aj o príchode Ibrahimoviča z Paríža, ten zatiaľ ostáva vo Francúzsku.

Moyes spochybňuje vyžrebovanie ročníka

Tréner Manchesteru United David Moyes spochybnil žreb nasledujúcej sezóny Premier League. Podľa neho to nemohla byť náhoda, že jeho mužstvo sa v prvých piatich kolách stretne s troma silnými súpermi.

“Myslím, že to bude najťažší začiatok pre United za posledných 20 rokov. Ťažko uverím, že loptičky vyšli von z vreca v takomto poradí. Dúfam, že to nie je preto, že Manchester vyhral ligu s veľkým náskokom,” povedal Škót pre BBC.

United v úvode sezóny nastúpi na ihrisku Swansea, Chelsea privíta doma, cestuje do Liverpoolu, doma ho čaká Crystal Palace a päticu úvodných zápasov v Premier League zavŕší v derby u susedov na štadióne City.

Podľa Forbesu získa titul Manchester United

Magazín Forbes priniesol tabuľku pravdepodobnosti, s akou kluby získajú v sezóne 2013/2014 titul v Premier League.

Najviac šancí má podľa piatich vstupných faktorov Manchester United (28,1 %), nasledujú Chelsea (24,8), City (23,3), Arsenal (10,9), Tottenham (5,1) a Liverpool (4,4). Ďalšie kluby s malou výnimkou Evertonu prakticky žiadnu šancu na titul nemajú.

Program 1. kola:

Sobota 13.45 h:

Liverpool - Stoke City

16.00 h:

Arsenal - Aston Villa

West Bromwich Albion - Southampton

West Ham United - Cardiff City

Norwich City - Everton

Sunderland - Fulham

18.30 h:

Swansea City - Manchester United

Nedeľa 14.30 h:

Crystal Palace - Tottenham Hotspur

17.00 h:

Chelsea - Hull City

Pondelok 21.00 h:

Manchester City - Newcastle United

(časy sú v SELČ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Manchester United čaká najťažší začiatok Premier League za 20 rokov