Majster v extralige prehral po vyše dvoch rokoch

Alexander Radčenko. Tvrdí, že zápas prehrali hlavne kvôli slabej obrane.
Alexander Radčenko. Tvrdí, že zápas prehrali hlavne kvôli slabej obrane. (Autor: elev)
Sportnet|20. apr 2015 o 00:00

Senzácia na Považí na úkor Šarišanov. Po vyše dvoch rokoch prehrali extraligový zápas.

Prešov podľahol v druhom semifinálovom stretnutí play–off MŠK Považská Bystrica. Stav semifinálovej série na zápasy je tak vyrovnaný.

POVAŽSKÁ BYSTRICA. Trpkosť prehry v najvyššej slovenskej súťaži okúsili hádzanári Tatrana Prešov naposledy 6. februára 2013, kedy prehrali v Michalovciach 31:38.

Skončilo to na čísle 79

Po vyše dvoch rokoch prerušili 79 zápasov trvajúcu obdivuhodnú prešovskú sériu bez prehry Považania. Tatran už nemá strelca Kristopansa.

Chýbali mu aj zranení, pivot Kopčo a pravé krídlo Číp. Po uzdravení však mohli už naplno hrať brankár Verkič a spojka Rábek.

Hostia sa trhli na rozdiel štyroch gólov (10:14), ale domáci boli stále nepoddajní. Prvýkrát vyrovnali na 15:15 a po prestávke šli po prvý raz do vedenia 20:19. Tesne pred koncom upravil Radčenko na 30:29. Štyri sekundy pred záverečným hvizdom neuspel Rábek, ktorého aj druhý pokus brániaci Považania zblokovali.

Potom už vypukol v hale ošiaľ zo zisku cenného skalpu desaťnásobného slovenského majstra.

A. Radčenkovi sa nepozdával ani prístup

Úžasná séria, ktorú na slovenských extraligových ihriskách sotvakto v dohľadnej dobe prekoná, sa skončila po veru neslávnom výkone. „S takýmto prístupom sme si iné, než dostať „po čapiciach“, ani nezaslúžili,“ vyriekol kapitán Tatrana Prešov Alexander Radčenko.

„Nevyhováram sa, ale zranení hráči nám citeľne chýbajú. Oli Rábek nebol navyše ešte celkom fit, zdravotné problémy mal aj Rado Pekár. Hlavne v obrane sme sa zosypali, ako už dávno nie. Ani brankári nám tentoraz nepomohli. Fakt ale je, že situáciu sme im v obrane vôbec nezľahčili. Mnohokrát sme aj zakončovali sľubné akcie ležérne. Pred koncom sme tiež z vyložených šancí neskórovali. Považania ukázali viac vôle po víťazstve, ktoré napokon aj docielili.“

Fakty

MŠK Považská Bystrica - Tatran Prešov 30:29 (17:18) – na zápasy 1:1

Najviac gólov za Považanov: T. Vallo 12/5, J. Kozák 6/2, Dyba 5.

Zostava góly Prešova: Krupa, Verkič, Vernarský – Rábek 3, Hrstka 5, Krok 4, Sadovyi 3, Radčenko 1, L. Urban, Furlan 5, Pekár, Číp 2, Antl 2, Petro 4.

Pokutové hody: 9/7 – 0. Vylúčení: 5 – 8. ČK: 58. Š. Macháč (Pov. Bystrica, za hrubý faul), 59. Petro (Prešov, za tri vylúčenia).

Rozhodovali: Oťapka a M. Sivák. Divákov: 1 000.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Majster v extralige prehral po vyše dvoch rokoch