Majster Guba potešil deti v Medzilaborciach.

S domovákmi. Dávid Guba navštívil Detský domov sv. Nikolaja v Medzilaborciach.
S domovákmi. Dávid Guba navštívil Detský domov sv. Nikolaja v Medzilaborciach. (Autor: archív)
Sportnet|11. jún 2015 o 00:00

Historické double znamenalo oslavy aj pre rodáka z Vydrane, ktorý začínal v Medzilaborciach a prešiel aj Humenným.

Futbalovo hlavným mestom Slovenska sa v uplynulých dňoch stal Trenčín. Tamojší klub získal nielen Slovenský pohár, ale aj titul majstra Slovenska 2014/2015. Historické futbalové „double“ znamenalo oslavy aj pre Dávida Gubu, rodáka z Vydrane, futbalistu, ktorý začínal v Medzilaborciach a prešiel aj Humenným.

MEDZILABORCE. Útočník, či ofenzívny stredopoliar pôsobí v trenčianskych farbách rok, po hosťovaní sa od zimy upísal klubu na dva a pol roka. Prvá trenčianska sezóna dopadla úspešne, možno až nad očakávanie...

„Že budem na konci dvíhať nad hlavu dva poháre mi ani vo sne nenapadlo. Do odvety sme vstupovali z druhého miesta, ktoré je pred útokom na špicu vždy dobré. Jarná časť sa nám vydarila, veľa zápasov sme vyhrali, čo bolo podľa mňa dôležité – remíza v Žiline, ktorá nám tak neodskočila a po dvoch týždňoch výhra na Slovane. Keď sme sa dostali na prvé miesto, cítili sme, že náš káder má dosť psychických i fyzických síl, futbalových kvalít, aby ďalšie zápasy zvládal a udržal si pozíciu lídra,“ konštatoval 24-ročný futbalista.

Nie každý sa presadí

Po skončení sezóny prebiehajú hodnotenia z rôznych uhlov pohľadu. Prečo niekto uspel, iný nie... Ako by ste ohodnotili káder AS Trenčín?

„Myslím, že trenčiansky káder je na Slovensku špecifický. Máme veľa cudzincov, niekto môže povedať, že sú neznámi, lebo sú mladí, ale pre naše mužstvo znamenali výraznú kvalitu. Možno ich je v čase prestupov na skúškach až veľa, no svojou prítomnosťou dávajú atmosfére v kádri iný náboj, zvyšujúca sa konkurencia núti všetkých na sebe pracovať, nie každý slovenský futbalista sa v Trenčíne dokáže presadiť. Keďže sme vyhrali pohár i ligu, má AS Trenčín najlepší káder na Slovensku,“ mienil Dávid Guba.

Osláv viacero

AS Trenčín získal historické „double“ – majstrovský titul i Slovenský pohár. Ako prebiehali oslavy?

„Tých osláv bolo viac. Keď prehrala Žilina doma so Slovanom, čo pre nás znamenalo definitívu titulu, asi najväčšia bola po zisku Slovenského pohára, nezabudnuteľné zážitky sú aj z cesty otvoreným autobusom, stretnutia s fanúšikmi, autogramiáda, veľký záujem verejnosti. To všetko boli len a len príjemné chvíle,“ pousmial sa odchovanec medzilaborského futbalu, od žiačikov v Humennom.

V detskom domove...

Aktuálne je Dávid Guba doma v rodinnom kruhu a našiel si čas, aby zašiel aj medzi deti v Detskom domove sv. Nikolaja v Medzilaborciach, kde dlhé roky pracuje jeho mama.

V domováckej klubovni pospomínal na svoje futbalové začiatky spojené mimochodom aj s tým, keď v roku 2005 si zahral za družstvo detského domova na celoslovenskom turnaji Appelia Cup.

A tam si ho všimol futbalový odborník Jozef Vengloš.

Deťom v krátkej besede priblížil život profesionálneho futbalistu, nechýbala autogramiáda ani spoločné fotky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Majster Guba potešil deti v Medzilaborciach.