M. Malina: V popise práce mám čiernu robotu

Sportnet|4. okt 2013 o 00:00

Svidníčania zdolali v prvom kole St. Ľubovňu hladko 3:0. Najviac, štrnásť bodov, si na konto pripísal Marek Malina.



SVIDNÍK. Slávia Svidník odštartuje nový súťažný ročník sériou troch domácich zápasov. Prvý z nich odohrali zverenci trénera Petra Kalného proti VKM Stará Ľubovňa.

V drese hostí sa navyše predstavili bývalí hráči obhajcov bronzových medailí, nahrávač Kamil Feňo a libero Pavol Barlík, čo súboju východniarskych celkov dodalo na zvýšenej prestíži.

Svidníčania však žiadne prekvapenie nepripustili a za 74 minút zvíťazili hladko 3:0 (19, 15, 16).

Domáci kouč pri jasnom triumfe ocenil predovšetkým to, že hráči nestrácali koncentráciu ani pri vyšších bodových rozdieloch a v poli vychytali viacero ťažkých lôpt, ktoré by konečným výsledkom nezamávali, ale mužstvo vyslalo jasný signál, že si cestu za naplnením tohtosezónnych klubových cieľov nebude chcieť komplikovať.

„Prvý zápas v sezóne má vždy svoje špecifiká a my sme radi, že sme ho zvládli bez zbytočného dramatizovania. Pre pohodu v tíme je dôležité, ak pridáme k víťazstvu aj niečo navyše, čo bol v tomto prípade hladký priebeh. Pred stretnutím sme si povedali, že si dianie na palubovke nechceme komplikovať a som rád, že sa to podarilo,“ hodnotil smečiar Slávie Svidník Marek Malina.

Bonusové body

Keďže domáci nastúpili bez trojice R. Száraz, J. Bucki a J. Drobňák, najviac zodpovednosti vzal na svoje plecia práve M. Malina, ktorý uhral štrnásť bodov.

Zaujímalo nás, či podobne ako v iných športoch, napr. pri góloch a asistenciách, má aj kabína Svidníka cenník spoplatňujúci honor najlepšie bodujúceho hráča.

„Máme vyrovnaný káder, preto pri absencii Ďura Drobňáka mohol ísť na smeč Kubo Kuchárik a na univerzála by prešiel Peťo Tholt...

Z toho dôvodu som nevnímal moju pozíciu tak, že za každú cenu musím uhrať najviac bodov. V popise práce mám skôr čiernu robotu na podaní a príjme, preto ak mužstvu pomôžem aj bodmi, je to niečo navyše, čím rád k víťazstvu pomôžem. Na druhej strane, teraz to vyšlo mne, nabudúce potiahne zase niekto iný. Pravdupovediac, medzi sebou ani neriešime, kto a koľko lôpt uhral, dôležité je, že sme vyhrali. Čo sa cenníka týka, zatiaľ kategóriu  'najviac bodujúci hráč' nemáme a dúfam, že ani nikto nad tým nebude uvažovať, aby to potom odo mňa nemohli spätne vymáhať,“ smial sa M. Malina.

Nová filozofia

Svidníčania vstúpili do aktuálnej extraligovej edície s novým trénerom P. Kalným a nahrávačom S. Sotákom. Z pohľadu organizácie hry ide o dve najdôležitejšie osoby, no pravdou je, že St. Ľubovňa nedokázala novej hernej koncepcii Slávie vystaviť adekvátne vysvedčenie.

„Myslím si, že už v prvom zápase sa odzrkadlil trénerský rukopis P. Kalného. Som si istý, že ak budeme hrať naďalej podľa trénerových pokynov a predstáv, budeme úspešní, a teda aj spokojní. Stano Soták má ako nahrávač tiež svoju filozofiu a pri jeho volejbalových kvalitách je naša súhra iba otázkou času. Na tréningoch sa bavíme o každej lopte a od zápasu k zápasu si budeme na palubovke určite rozumieť lepšie a lepšie,“ dodal M. Malina.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»M. Malina: V popise práce mám čiernu robotu