Lukáčove dva góly i férové gesto

Gólové hody. Poprad B vyhral nad Ľubicou 6:3.
Gólové hody. Poprad B vyhral nad Ľubicou 6:3. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|8. aug 2016 o 00:00

Nováčik z Ľubice podal v Poprade-Veľkej sympatický výkon.

POPRAD-VEĽKÁ. Veľký zmysel pre fair play ukázal popradský futbalista Marko Lukáč. V 64. minúte zápasu piatej ligy Podtatranskej medzi Popradom B a Ľubicou, za nerozhodného stavu 2:2, poopravil rozhodnutie hlavného rozhodcu. Ten najprv po zákroku na neho ukázal na pokutový kop, no následne svoj verdikt korigoval a nariadenú penaltu zrušil.

Popradský útočník totiž ihneď po svojom páde vysvetlil rozhodcovi, že žiaden kontakt medzi ním a hosťujúcim brankárom nebol. Marko, klobúk dolu – príklad hodný nasledovania.

„Po kolmej prihrávke od Sama Liptáka som si loptu hodil. Dosť som tam vyletel, no brankár ma absolútne netrafil. Čudoval som sa, že je penalta. Myslel som si, že rozhodca mi ide dať žltú kartu za filmovanie. Keď ukázal na biely bod, vycítil som, že by to nebolo fér. Preto som sa priznal. Súpera sme tlačili, preto som veril, že tie góly ešte dáme. Tak to nakoniec aj bolo,“ prezradil nám hrdina duelu Marko Lukáč.

„Nemyslím si, že sme súpera podcenili. Skôr si myslím, že sme na začiatku trochu zaspali. Hlavne v strede ihriska sme robili veľa chýb. Ľubica bola dôstojný protivník, kondične sme ale na tom boli lepšie,“ uviedol na margo úvodného zápasu novej sezóny dvojgólový Lukáč.

Jeho cieľ ako hráča A mužstva je vybojovať si miesto v základnej jedenástke popradského druholigistu.

„Určite nie som spokojný s tým, že v áčku nenastupujem v základnej zostave. V príprave som bol najlepší strelec, budem naďalej makať a verím, že tréner mi dá šancu,“ uzavrel Marko Lukáč.

Držali sa, kým vládali

Nováčik z Ľubice podal v Poprade-Veľkej sympatický výkon. V prvom polčase dokonca dvakrát vyrovnal skóre a favoritovi dlho vzdoroval.

„Myslím si, že hneď v úvodnom kole sme dostali najťažšieho súpera v súťaži, ašpiranta na postup. Do polčasu sme s ním držali krok, dali sme dva góly. V druhom sa už ukázala kvalita domácich, odchádzali sme kondične. Po treťom góle sme sa ešte chceli zomknúť, no posledných 15 minút nám nevyšlo. Hrali sme to, na čo sme mali, kvalita bola na strane domácich. Náš cieľ je hrať v hornej polovici tabuľky,“ povedal jeden z najskúsenejších hráčov TJ Tatran Ľubica Peter Cehula.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lukáčove dva góly i férové gesto