Lokomotíva Košice prehrala s nováčikmi aj do tretice

Šanca Grohoľa (vľavo) nezlomila zápas a tak Lokomotíva opäť vyšla naprázdno.
Šanca Grohoľa (vľavo) nezlomila zápas a tak Lokomotíva opäť vyšla naprázdno. (Autor: FCLOKOMOTIVA.SK)
Rudolf Rondzik, TASR|3. aug 2018 o 19:49

V 3. kola II. ligy zvíťazila Banská Bystrica gólmi v druhom polčase.

DRUŽSTEVNÁ PRI HORNÁDE. V úvode duelu , niekdajších futbalových bášt v najvyššej i federálnej lige, panovalo predovšetkým pekelné teplo.

Napriek tomu opraty súboja prevzala Lokomotíva a hneď na začiatku vojakom pohrozili Jano s Karašom.

Na opačnej strane musel Kolbas venovať väčšiu pozornosť iba streleckému pokusu Staršieho.

Tesne pred pauzou na občerstvenie i po nej hra trochu stratila na dynamike a aj keď sa lopta pohybovala viac pred šestnástkou hostí, pred bránami sa nič mimoriadneho nedialo a zdalo sa, akoby sa oba tímy tešili do tieňa a chládku v šatni.

Bystričania ožili

Po prestávke klesla vonkajšia teplota konečne pod tridsiatku aspoň o jeden stupeň a pozitívnejšie do vplývalo na Bystričanov.

Na určitú dobu sa nasťahovali pred šestnástku domácich, ale ani tam tráva nehorela.

Až po desiatich minútach sa Lokomotíva presunula k súperovej bráne a pokusom Karaša i Pavúka diváci radi zatlieskali.

Po hodine hry však utrnulo Košičanom. To Přikryl z viac ako štyridsaťmetrovej štandartky trafil ľavú žrď Kolbasovej brány. Avšak hneď z protiútoku mohol byť hrdinom Grohoľ, no toho v obrovskej šanci vychytal Krejčí.

Pred ďalšou občerstvovacou prestávkou však hostia využili ďalší priamy kop, keď Snitka po zemi perfektne trafila opačnej žrdi a otvoril skóre stretnutia.

Vojaci dostali krídla a v krátkom časovom úseku boli blízko k navýšeniu skóre V. Tóth i Starší.

Nebolo to však iba pohrozenie zo strany Bystričanov, lebo o niečo neskôr Ďanovský využil zaváhanie stredu obrany a pripravil domácim tretiu prehru v rade, zhodou okolností všetky od nováčikov.

Spokojný tréner hostí

Vysmiaty Dušan Tóth, kormidelník od Hronu, ktorý vo východoslovenskej metropole zanechal hlbokú stopu, keď bol ako hráč pri oboch tituloch “ tigrov “ , mal na úsmev samozrejme právo:

“Viete, ja idem do zápasu stále s víťaznou víziou a som rád, že nám to tentoraz vyšlo. Prežili sme náročný úvod zápasu, i to nesmierne teplo a po prestávke sme si dali väčšmi záležať i na hre dopredu. Stálo to zato. Mali sme i šance, ktoré sme síce ešte nevyužili, no našťastie pre nás sa nepotvrdilo ono otrepané nedáš-dostaneš, keď nás pri tutovke Grohoľa podržal brankár Krejčí. Po úvodnom góle sme už hru ovládli a myslím, že zaslúžene sme doviedli zápas do víťazného konca,” zhodnotil cestu za plným zásahom jeden z piatich Tóthovcov, ktorí sa priamo zúčastnili tohto merania síl.

Okrem neho si totiž červený dres Dukly obliekli i jeho synovia Jakub i Viktor a na košickej strane sa po prestávke k Mikulášovi Tóthovi pridal i jeho menovec Lukáš.

Nevyužili šance

Kde videl kouč Lokomotívy Bohumil Andrejko určitý prepad svojich zverencov po prestávke?

“ Bol to určite náročný súboj. Už aj vzhľadom na horúčavu, ktorá zápasu vládla. Viem, rovnako teplo muselo byť i súperovi, no ten sa s ním po prestávke lepšie. Odohrali sme slušný prvý polčas, z ktorého sme mali vydolovať určite viac, než bezgólovú remízu. Po prestávke sme to nejak nezachytili a keď sa ponúkla šanca, tak sme ju nevyužili. Prišli i naše chyby a súper nás potrestal,” skormútene sa Andrejko vracal do zápasového filmu.

Aký dopad na jeho tím môže mať tretia prehra v rade s nováčikmi?

“ V prvom rade treba povedať, že to nie sú klasickí nováčikovia. Petržalka, Dubnica i Dukla zanechali svoju významnú stopu v najvyššej slovenskej súťaži a aj teraz majú vo svojich kádroch dostatok skúsených futbalistov s bohatou hráčskou minulosťou i šikovných mladíkov. Títo rivali iba potvrdili, že táto druhá liga bude neskutočne silná a aj vyrovnaná. Že teraz ťaháme za kratší koniec? No, musíme sa s tým vyrovnať. Najmä nerobiť osudové chyby v zadných radoch a prebudiť sa v ofenzíve a hlavne v zakončovaní. Chlapci zo seba vydali množstvo úsilia, no nestačilo to. Verím, že ich dáme skoro dokopy a príde iná, úspešnejšia séria,” predsa len v závere hodnotenia vyznel tréner Andrejko optimistickejšie.

Štatistika

FC Lokomotíva Košice - MFK Dukla Banská Bystrica 0:2 (0:0)

Góly: 69. Snitka, 82. Ďanovský.

Rozhodoval: Prešinský, ŽK: Zajac - Tóth,

500 divákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lokomotíva Košice prehrala s nováčikmi aj do tretice