Liverpool vypadol v Anglickom pohári s Manchestrom United

Kenny Dalglish.
Kenny Dalglish. (Autor: SITA)
Pavol Spál, SITA|9. jan 2011 o 16:37

V zápase Anglického pohára zrazil fanúšik päsťou hráča oslavujúceho tímu. Liverpool FC vypadol v 3. kole Anglického pohára s Manchestrom United. Legendárnemu Kenneymu Dalglishovi premiéra nevyšla.

V zápase Anglického pohára zrazil fanúšik päsťou hráča oslavujúceho tímu. Liverpool FC vypadol v 3. kole Anglického pohára s Manchestrom United. Legendárnemu Kenneymu Dalglishovi premiéra nevyšla.

BRATISLAVA. Do očí sa mu tisli slzy. Bol dojatý, neskrýval emócie. Fanúšikovia ho privítali obrovským jasotom. Legendárny Kenny Dalglish získal s Liverpoolom či už ako hráč, alebo tréner, osem majstrovských titulov.

Práve on priviedol jeden z najslávnejších svetových tímov zatiaľ k poslednému triumfu v Premier League v roku 1990.

Ani jeho príchod na liverpoolsku lavičku zatiaľ nezabral. Liverpool FC vypadol v treťom kole Anglického pohára (FA Cupu) na ihrisku Manchestru United 0:1.

Vylúčený kapitán

Dalglishovi zverenci prehrávali už v druhej minúte, keď sa z penalty presadil veterán Ryan Giggs. Ďalšia rana prišla po polhodine hry, keď bol za ostrú kĺzačku na Carricka vylúčený kapitán Steven Gerrard.

Za Liverpool odohral celý zápas slovenský stopér Martin Škrtel.

„Samozrejme, že nie som nadšený z našej prehry. Na hráčoch však bolo vidno veľké úsilie a nadšenie. Sršala z nich túžba. A to je teraz najdôležitejšie," cituje domovská stránka Liverpoolu Dalglisha, ktorý cez víkend nahradil odvolaného Roya Hodgsona.

Päťdesiatdeväťročný škótsky rekordér v počte reprezentačných štartov a gólov chce do tímu vrátiť sebavedomie.

„Hráči si musia začať veriť, potom sa pohneme vpred."

Agresívny fanúšik

Veľký rozruch v ligovom pohári spôsobilo vypadnutie Newcastlu United s iba štvrtoligovým Stevenage. Mužstvo z League Two zdolalo veľkého favorita 3:1, čo spôsobilo vtrhnutie fanúšikov na ihrisko.

Jeden z nich zrazu z ničoho nič zrazil päsťou obrancu Stevenage Scotta Lairda. Útočník sa paradoxne nedal na útek, ale ďalej oslavoval. Neskôr sa pohodlne vytratil zo štadióna bežným východom.

Zaskočený Laird

„Je hanbou, že najslávnejší večer v dejinách klubu sa takto skončil. Scott bol zaskočený, ten chlap ho pravačkou poslal na zem," tvrdil po zápase pred médiami tréner Stevenage Graham Westley.

Laird bral celý incident s nadhľadom a trénerovi vraj povedal: „Ešteže mám takú veľkú hlavu, ktorá to vydržala."

Aférou sa bude zaoberať vedenie Anglickej futbalovej asociácie i miestna polícia, ktorá už začala prípad vyšetrovať. Zatkli 15 výtržníkov.

„Je pravdepodobné, že jeden z hráčov Stevenage bol napadnutý jedným z fanúšikov domácich," citovali anglické médiá hovorcu miestnej polície.

Chelsea rozstrieľala Ipswich

V druhom nedeľňajšom zápase nedal Tottenham šancu treťoligovému Charltonu, keď zvíťazil 3:0.

Futbalisti Chelsea deklasovali v nedeľňajšom stretnutí 3. kola Anglického pohára vo futbale (FA Cup) druholigový Ipswich Town 7:0. Po dva góly zaznamenali Frank Lampard a Daniel Sturridge, po jednom pridali Salomon Kalou a Nicolas Anelka a vlastný gól si strelil Carlos Edwards.

V záverečnom nedeľňajšom zápase medzi Leicesterom a Manchestrom City sa zrodila remíza 2:2. Opakované stretnutie je na programe 18. januára, pričom výhodu domáceho prostredia bude mať účastník Premier League 2010/2011.

Výsledky nedeľňajších stretnutí 3. kola Anglického pohára vo futbale - FA Cupu (hralo sa na jeden zápas:)

Manchester United - Liverpool FC 1:0 (1:0)

Gól: 2. Giggs, ČK: 32. Gerrard (Liverpool)

Martin Škrtel (Liverpool) odohral celý zápas

Tottenham Hotspur - Charlton 3:0 (0:0)

Góly: 58. a 60. Defoe, 49. Townsend

Chelsea - Ipswich Town 7:0 (3:0)

Góly: 34. a 52. Stturidge, 78. a 79. Lampard, 33. Kalou, 41. Edwards (vlastný), 49. Anelka

Leicester - Manchester City 2:2 (1:2)

Góly: 1. Bamba, 64. A. King - 23. Milner, 45. Tévez

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»FA Cup»Liverpool vypadol v Anglickom pohári s Manchestrom United