City má šancu aspoň na double. Guardiola však kritizuje program: Nie je to normálne

Tréner Pep Guardiola a brankár Stefan Ortega po zápase semifinále FA Cupu Manchester City - Chelsea FC.
Tréner Pep Guardiola a brankár Stefan Ortega po zápase semifinále FA Cupu Manchester City - Chelsea FC. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. apr 2024 o 12:30

Vo finále FA Cupu sa črtá repríza vlaňajšieho derby.

LONDÝN. Futbalisti Manchestru City sa po vypadnutí vo štvrťfinále Ligy majstrov udržali v hre o zisk double. Citizens v sobotu zdolali Chelsea 1:0 a postúpili do finále anglického FA Cupu.

Po stretnutí sa tréner Pep Guardiola hneval, že jeho tím musel hrať po troch dňoch od vypadnutia v Lige majstrov ďalší dôležitý duel.

Guardiola: Nechápem, ako sme to prežili

Citizens v stredu stroskotali už vo štvrťfinále proti Realu Madrid. "Biely balet" uspel v napínavom jedenástkovom rozstrele.

"Je neprijateľné, aby sme hrali v sobotu. Je to nemožné a pre zdravie hráčov to nie je normálne. Odohrali sme 120 minút s Realom. Boli v tom emócie a spôsob, akým sme prehrali, nebol príjemný. Nechápem, ako sme tento zápas prežili. Odohrali sme výnimočný zápas," uviedol Guardiola pre britský Sky Sports po postupe do finále prestížneho pohára.

VIDEO: Zostrih zápasu Manchester City - Chelsea FC (FA Cup)

Španielsky kouč pripomenul, že jeho tím v sezóne 2021/22 doplatil práve na nahustený program.

"Veľa som premýšľal a pamätám si, že pred dvoma sezónami sme mali v stredu v Lige majstrov zápas proti Dortmundu a v sobotu semifinále FA Cupu s Liverpoolom. Po polčase sme prehrávali 0:3, zničili nás," povedal Guardiola.

Pochettino: Neboli sme lepšie mužstvo

Jediný gól v stretnutí proti "The Blues" padol až v 84. minúte, keď prenikli do pokutového územia po pravej strane, spätnú loptu od Kevina De Bruyneho vyrazil brankár Djordje Petrovič priamo pred nabiehajúceho Bernarda Silvu a ten rozhodol o postupe City a o tom, že Chelsea nezíska žiadnu trofej v tretej sezóne za sebou.

"Aj keď sme dobre vzdorovali, nemôžem povedať, že sme boli lepšie mužstvo. Z tohto zápasu si môžeme vziať pozitívne veci, náš tím potrebuje takéto momenty.

Teraz je čas ukončiť sezónu tým najlepším spôsobom a potom môžeme hovoriť o tom, ako môžeme byť lepší. Musíme byť ambiciózni a premýšľať, ako sa môžeme zlepšiť," vyjadril sa kormidelník Chelsea Mauricio Pochettino.

Vo finále FA Cupu sa črtá repríza minuloročného súboja o trofej, keď proti sebe nastúpili v manchesterskom derby City a United. "Červených diablov" čaká v nedeľňajšom druhom semifinále druholigové Coventry City.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»FA Cup»City má šancu aspoň na double. Guardiola však kritizuje program: Nie je to normálne