Liverpool chce prelomiť domácu sériu Chelsea

Futbalisti Liverpoolu si trúfajú uspieť na trávniku Stamford Bridge.
Futbalisti Liverpoolu si trúfajú uspieť na trávniku Stamford Bridge. (Autor: SITA AP)
SITA|24. okt 2008 o 15:29

V nedeľu 26. októbra sa môžu fanúšikovia futbalu na Britských ostrovoch tešiť na absolútnu lahôdku.

LONDÝN. V šlágri 9. kola anglickej Premier League 2008/09 sa na Stamford Bridge stretnú dvaja aktuálni lídri domácej najvyššej súťaže, ktorí majú na svojom konte z doterajších ôsmich duelov zhodne 20 bodov za šesť víťazstiev a dve remízy - Chelsea FC a Liverpool FC.

V kádroch oboch veľkoklubov figurujú aj slovenskí reprezentanti, no v nedeľu sa na trávniku určite nestretnú. Stopér hosťujúcich "The Reds" Martin Škrtel je totiž aktuálne mimo hry pre zranenie pravého kolena, jeho návrat sa očakáva až v decembri.

Šancu nastúpiť v drese domácich "The Blues" by však mohol dostať čerstvo 19-ročný stredopoliar Miroslav Stoch, pre ktorého by to bola skvelá premiéra v A-mužstve Londýnčanov. Odchovanec nitrianskeho futbalu sa zatiaľ štyrikrát ocitol v 18-člennej zápasovej nominácii trénera Luiza Felipeho Scolariho (dvakrát v Lige majstrov a raz v Carling Cupe aj Premier League), no brazílsky lodivod zatiaľ po jeho službách nesiahol.

Chelsea doma neprehrala 86 zápasov

Hráči Chelsea pôjdu do nedeľňajšieho šlágra s nevídanou domácou bilanciou nezdolnosti - na Stamford Bridge nestratili všetky tri body v Premiership v ostatných 86 stretnutiach. "Vieme o tejto štatistike, že doma neprehrali už štyri roky. Bude to nesmierne náročný zápas, ale všetci v kabíne cítime, že máme na to, aby sme dosiahli dobrý výsledok," povedal stredopoliar mužstva z Anfield Road Xabi Alonso, ktorý sa už vystrábil z problémov s kolenom a nemal by chýbať v základnej zostave trénera Rafaela Beníteza.

Španielsky kormidelník však okrem Martina Škrtela stále nemôže počítať ani so zraneným krajanom, útočníkom Fernandom Torresom. "Ak by sme boli práve my tým tímom, ktorý dokáže Chelsea prerušiť túto neskutočnú bilanciu, znamenalo by to pre nás úžasnú psychickú vzpruhu. Ak by sa nám napokon aj podarilo zvíťaziť, čakala by nás ešte dlhá cesta pred naplnením nášho cieľa, ktorým je zisk ligového titulu," dodal Xabi Alonso.

Liverpool môže dosiahnuť vonku jubilejné 600. víťazstvo

Liverpool má v nedeľu šancu dosiahnuť jubilejné 600. víťazstvo na pôde súpera v Premier League v histórii klubu. Bilancia "The Reds" na trávniku Chelsea je vzácne vyrovnaná, no predsa len mierne naklonená na stranu hostí - päťnásobný európsky šampión vyhral v Londýne 15-krát, v 36 zápasoch sa zrodila remíza a v 14-tich prípadoch sa z troch bodov tešili domáci.

Z posledných 12 dueloch na Stamford Bridge však Liverpoolčania prehrali až desať. Ak by zverenci trénera Rafaela Beníteza nad Chelsea vyhrali, zaznamenajú úplne najlepší štart do sezóny v histórii Premier League. Ich doterajším maximom je 21 bodov z prvých deviatich ligových súbojov v sezóne 2002/03. Menšie jubileum má pred sebou fínsky stopér Sami Hyypiä, ktorý by mohol nastúpiť na svoj 450. zápas v červenom drese svojho súčasného zamestnávateľa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Liverpool chce prelomiť domácu sériu Chelsea