V rozjazde mala takmer sekundový náskok. Slovenská kanoistka má šancu ísť na OH

Lisa Maria Gamsjägerová.
Lisa Maria Gamsjägerová. (Zdroj: TASR/DUNA/MTI)
TASR|20. máj 2021 o 09:16 (aktualizované 20. máj 2021 o 12:06)

Miestenku získa víťazka disciplíny.

BARNAUL. Slovenská rýchlostná kanoistka Lisa-Maria Gamsjägerová sa na svetovej dodatkovej olympijskej kvalifikácii v ruskom Barnaule prebojovala priamo do finále K1 na 200 m.

Vo štvrtok predpoludním suverénne triumfovala v úvodnej rozjazde s takmer sekundovým náskokom pred Kanaďankou Grace Whebbyovou.

Miestenku do Tokia získa iba víťazka disciplíny.

Matúš Maximilián Jedinák skončil v rozjazde K1 na dvestovke tretí a kvalifikoval sa do semifinále. V ňom finišoval štvrtý a nepostúpil do finále.

Kajakárka Mariana Petrušová postúpila do finále K1 na 500 m. V úvodnom semifinále finišovala tretia za Taliankou Agatou Fantiniovou a Argentínčankou Brendou Rojasovou. Miestenku do Tokia získa aj v tejto disciplíne iba víťazka disciplíny.

Nedarilo sa Matejovi Rusnákovi, ktorý v semifinále C1 na 1000 m dopádloval až na piatej priečke s takmer trojsekunodovou stratou na víťazného Maďara Andrása Bodónyiho.

Do finále postúpili najlepší traja singlkanoisti. Rusnákovi sa opäť nesplnil olympijský sen, predtým sa neúspešne pokúšal dostať na OH 2016 v Riu de Janeiro a OH 2012 v Londýne.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»V rozjazde mala takmer sekundový náskok. Slovenská kanoistka má šancu ísť na OH