Lipany druhýkrát po sebe prehrali u súpera

Drina. Na ihrisku lídra Lipany čelili fyzicky disponovaným domácim, o čom sa presvedčil tiež Kovalík.
Drina. Na ihrisku lídra Lipany čelili fyzicky disponovaným domácim, o čom sa presvedčil tiež Kovalík. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|15. máj 2013 o 00:00

Prehra 0:1 je vo futbale vždy mrzutá. Súdiac podľa výsledku by to mal byť vyrovnaný boj, hoci nie vždy to tak býva.pelotónu.

Prehra 0:1 je vo futbale vždy mrzutá. Súdiac podľa výsledku by to mal byť vyrovnaný boj, hoci nie vždy to tak býva. V prípade vystúpenia treťoligových futbalistov Lipian uplynulú nedeľu na ihrisku Pohronia Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa to ale tak bolo. Viacerí konštatovali, že zápasu by viac pristala remíza. Lenže na rozdiel od domácich hostia ani raz nedopravili loptu za bránkovú čiaru, a tak si nárok na úlovok nemohli robiť. V jesennom vzájomnom stretnutí na ihrisku ŠK Odeva sa duel skončil zmierlivým rezultátom a už vtedy si hostitelia všimli, v čom je hlavná zbraň bezkonkurenčne vedúceho tímu pelotónu.

LIPANY. Favorit ťaží z fyzických dispozícií svojich hráčov, ktorí sú urastení, telesne zdatní a stavaní na anglický spôsob boja - hlavne centre, osobné súboje.

Tentoraz ale rozhodujúci zásah nepadol po žiadnej akcii po kraji ihriska a následnom centri, ale utešenej delovke z vyše 20 metrov.

„Domáci do prestávky strieľali zo stredných vzdialeností a nakoniec im to aj vyšlo. Avšak vyslovené šance nemali. Myslím si, že zápasu by pristala skôr remíza ako naša prehra,“ zamyslel sa nad priebehom merania síl Karol Kovalík.

Spomenul aj obrovskú možnosť Lukáša Eliaša v nadstavenom čase prvého polčasu, ktorý sa snažil prelobovať brankára. Ten jeho úmysel ale vystihol a pohotovo zasiahol.

Za daných okolností – keď Lipanom chýbalo niekoľko stabilných hráčov – si nepočínali zle. Avšak absencie Gomoľu, Blaška, Ziembu či Kriváka sa predsa len premietli do diania.

Obrana východniarov bola takmer celá obmenená, zostal z nej iba Angelovič. „Zadné rady tréneri museli upravovať, presunuli sa tam Hovanec, Popovec či Figura.“

Na lavičke náhradníkov sedeli dorastenci, aby zaskočili v prípade núdze. Lenže tento stav nie je Lipanom cudzí, už viackrát mali v tomto ročníku značne okresanú súpisku.

Každý musí zabrať

Ako predtým v strede týždňa vo Vranove, i tentoraz zverenci trénera Stanislava Vargu vyšli v koncovke naprázdno. Doľahol na zakončovateľov útlm?

„Lukášovi Eliašovi sa sprvoti darilo, možno boli z toho až prehnané očakávania, ale sú aj iní hráči, ktorí by mali strieľať góly. Nazdávam sa, že ako ofenzíva a strieľanie gólov, tak i defenzíva je vecou celého tímu, nie iba jednotlivcov. Takže viacerí by sme sa mali zlepšiť, lebo náznaky možností sa vyskytli, ale, žiaľ, bez presného zakončenia,“ zamyslel sa K. Kovalík, ktorý tento postreh adresoval aj sám sebe, keďže v odvete ešte neskóroval.

Vraj sa cíti vo svojej koži skôr ako prihrávač, gólový asistent a túto činnosť považuje za rovnako dôležitú ako finále vydarenej akcie.

Dnes do tretice absolvujú futbalisti Lipian vystúpenie vonku, keď ich v dohrávke 19. kola privíta Moldava.

„Mne to neprekáža, že hráme zase u súpera, hoci doma sme silní čo do výsledkov, ale pokiaľ chceme byť v tabuľke hore, treba sa presadiť aj v prostredí rivalov. Ak je dobré ihrisko ako naposledy, tak nám to vyhovuje, lebo sme technické mužstvo. Určite by sme radi najbližšie urobili už lepší výsledok než v uplynulých dvoch vystúpeniach,“ dodal Karol Kovalík.

Na margo nahusteného programu a zápasov uprostred pracovného týždňa riekol, že v III. lige je to na rozdiel od profesionálneho futbalu komplikovanejšie, lebo aktéri majú i pracovné povinnosti a potom treba rátať i s lepením zostavy. „Mne však takýto rytmus zápasov celkom vyhovuje.“



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lipany druhýkrát po sebe prehrali u súpera