Lintner o vzťahu ku golfu: Medzi hokejistami som jednotka

Richard Lintner. Na Alpinke sa prezentoval najdlhším odpalom spomedzi všetkých hráčov.
Richard Lintner. Na Alpinke sa prezentoval najdlhším odpalom spomedzi všetkých hráčov. (Autor: judy)
Sportnet|20. aug 2011 o 00:00

Dlhoročný slovenský reprezentant Richard Lintner získal na charitatívnom turnaji špeciálnu cenu, keďže sa prezentoval najdlhším odpalom spomedzi všetkých hráčov - 270 metrov.



KOŠICE. Hokejisti sa na golfových ihriskách cítia v nejednom prípade ako doma. Na Alpinka Charity golf cupe 2011 v Košiciach obranca Richard Lintner spoznával nové ihrisko, chcel sa ukázať aj ako hráč v čo najlepšom svetle.

Keď ho oslovil Marián Hossa, neváhal ani chvíľu. Obranca Richard Lintner spoločne s ďalšími známymi hokejistami zavítal do Čermeľa na Alpinka Charity golf cup. 2011. Výťažok z akcie 19 600 eur potom putoval pre neziskovú organizáciu Mariána a Marcela Hossovcov Hoss Heroes.

Želá si také ihrisko v Trenčíne

„Želám si, aby sme takého ihrisko mali v Trenčíne. Gratulujem tým, čo postavili tento golfový areál,“ nadchýnal sa na Alpinke majster sveta z Göteborgu Richard Lintner. So svojim flightom skončil na piatom mieste. „Mne osobne sa až tak nedarilo, a tak som sa zviezol na chrbtoch svojich spoluhráčov z flightu.“

„Citrón“, ako vysokého obrancu prezývajú, má ku golfu mimoriadne pozitívny vzťah. „Dvakrát – trikrát do týždňa, samozrejme mimo hokejovej sezóny, si golf zahrám. Je to teda celkom slušná náplň môjho voľného času, teda v lete. Je to super šport,“ povedal hokejista, ktorý aj v nasledujúcej sezóne bude pôsobiť vo fínskom klube SaiPa Lappeenranta.

Hráva na amatérskych súťažiach

Ktovie, možno raz, keď zavesí korčule na klinec, bude na golfových ihriskách aj súťažne. „V rámci amatérskeho golfu si zahrám súťažne už aj teraz. Moje majstrovstvo však nie je na takej úrovni, aby som sa tomuto športu venoval v budúcnosti inak ako amatér,“ zasmial sa Rišo, ktorý má slušný hendikep 12,2.

Medzi spoluhráčmi však zvykne udávať na golfe tón. „Nebudem sa chváliť, ale som medzi hokejistami jednotka.“

Tridsaťtriročný odchovanec Dukly Trenčín vyhľadáva golfové ihriská aj vo svete, tam, kde práve ako hokejista pôsobí. „Keď prídem do Fínska, to už bude krajina pod snehom, je tam vtedy aj meter a pol snehu. Takže si ho zahrám jedine na jazerách,“ vtipkoval. „Keď som však bol ešte vo Švédsku, tak sme začiatkom sezóny hrávali aj golf .“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lintner o vzťahu ku golfu: Medzi hokejistami som jednotka