Líder prevýšil Iskru Svit v doskokoch

Košice vo Svite nezakopli. Líder tabuľky vyhral pod Tatrami o 15 bodov.
Košice vo Svite nezakopli. Líder tabuľky vyhral pod Tatrami o 15 bodov. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|19. jan 2017 o 11:20

Lepšie zvládnutá činnosť na doskoku rozhodla o víťazstve basketbalistov Košíc.

SVIT. Líder tabuľky vyhral pod Tatrami o 15 bodov (79:94), no jeho triumf sa nerodil vôbec ľahko.

V prvom polčase mali mierne navrch domáce medvede, hoci vstup do východniarskeho derby lepšie vyšiel býkom z Košíc.

Po polovici duelu viedli Sviťania o bod (44:43). Rozdiel v doskokoch bol však enormný (24 ku 48), čo bolo napokon kľúčové.

Stálo ich to veľa síl

„Košice majú obrovskú kvalitu. To, že sme sa s nimi držali 25 minút nás stálo strašne veľa síl. V závere nám chýbal krôčik, resp. energia k tomu, aby sme to dokázali prelomiť. Súper ukázal v rotácii obrovskú silu. Každý hráč, ktorý prišiel na ihrisko bol nebezpečný. Majú veľmi dobre fyzicky stavaných hráčov. Hoci sme kládli dôraz aj na doskok, hostia v tejto činnosti dominovali. Urobili sme maximum, žiaľ, nevyšlo to. Treba uznať, že Košice dnes vyhrali zaslúžene,“ športovo priznal tréner Svitu Michal Madzin.

Víťazstvo košických basketbalistov vo Svite: fotogaléria

19.1.2017

Mali horší deň

Po predchádzajúcich dobrých výkonoch vonku si Podtatranci trúfali aj na vedúci tím tabuľky.

Dlho boli v hre o víťazstvo, záver však patril favoritovi.

„Po výhre v Leviciach a veľmi dobrom výkone na Interi sme si verili aj na Košice. Snažili sme sa ísť od podlahy, vedeli sme, že Košice hrajú rýchlo. Nešla nám streľba, nestíhali sme pokryť rýchle protiútoky súpera. Všetci sme k tomu pristupovali zodpovedne, lopta sa však k nám neodrážala. Košice mali veľa obranných aj útočných doskokov, ktoré nás zrážali dolu. Mali sme dnes trošku horší deň,“ poznamenal rozohrávač Iskry Svit Roman Findura.

Po obrátke zabrali

Hostia sa na stretnutie zodpovedne pripravili, keďže v živej pamäti mali predchádzajúcu prehru v Iskra Aréne.

„Bol to veľmi ťažký zápas. Svit je hlavne doma veľmi silný tím. Gratulujem svojim hráčom, ale aj domácemu trénerovi. V druhom polčase sme hrali lepšie a víťazstvo o 15 bodov je veľmi cenné. Dominovali sme v doskokoch, predovšetkým Baťka je na pozícií päť jeden z najlepších hráčov v lige,“ spokojne konštatoval tréner Košíc Dražen Brajkovič.

Košičania kraľovali pod oboma košmi, neprehliadnuteľný bol predovšetkým slovenský reprezentant Baťka.

„Začali sme dobre, vytvorili sme si mierny náskok. Chalani zo Svitu potom zabrali a dlho to bol vyrovnaný zápas. Dostali sme niekoľko košov z protiútokov. Druhý polčas sme začali disciplinovanejšie v obrane, som rád, že sme ju zlepšili. Je to cenné víťazstvo, lebo vo Svite sa nevyhráva ľahko. Dali sme si pozor na doskoky, v tejto činnosti sme dominovali. Bol to jeden z kľúčových momentov, prečo sme vyhrali,“ dodal pivot KB Košice Michal Baťka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Líder prevýšil Iskru Svit v doskokoch