Legionárska premiéra Jakubova s oslavami postupu

Miroslav Jakubov. Mal by ostať hráčom RWE Volleys Bottrop (vľavo, číslo 10).
Miroslav Jakubov. Mal by ostať hráčom RWE Volleys Bottrop (vľavo, číslo 10).
Sportnet|28. máj 2013 o 00:00

Nemecký RWE Volley Bottrop sa po roku vracia do elitnej volejbalovej 1. Bundesligy aj zásluhou exchemesáka.



BOTTROP/HUMENNÉ. V 2. Bundeslige - skupina Sever zvládli z tria adeptov Bottrop, Lüneburg, Solingen najlepšie sezónu volejbalisti RWE Volley Bottrop.

Radosť z postupu doputovala až do humenského regiónu, pretože práve v klube Severného Porýnia - Vestfálska zažil svoje premiérové zahraničné angažmán Miroslav Jakubov.

Odchovanec chemesákov prišiel uplynulé leto do klubu, ktorý si dal za cieľ hneď po roku sa vrátiť späť do volejbalovej 1. Bundesligy.

Úspešnosť sezóny závisela od jediného slova - postup. „Bol som rád, že v smere hráčskeho posilnenia kádra stavili aj na mňa, v prvom zahraničnom angažmáne to bola pre mňa výzva navyše. Teší ma, že postupové ciele sa naplnili, sezónu tak môžem aj ja hodnotiť ako úspešnú,“ začal hodnotenie nemeckého roka 25-ročný volejbalista.

Aj Portugalsko či Izrael

Čo bolo pre exchemesáka po príchode do Nemecka či v priebehu sezóny najťažšie?

„Priznám sa, že som nečakal, že nás bude v tíme až päť legionárov, pričom ani tréner Aleksov nie je Nemec, i keď tam pôsobí už dlhšie. Nemci sú u každého nejako zaškatuľkovaní, hovorí sa najmä o ich povahe, životnej úrovni. Ja som stretával ľudí milých, usmievavých. Dôležité pre mňa bolo, že som sa v novom pôsobisku rýchlo udomácnil, našiel som si kamarátov, poznal som nahrávača Jožka Jánošíka, ktorý mi s angažmánom aj pomáhal, ľudsky som si hneď sadol s portugalským blokárom Gilom, ktorého som poznal ešte z reprezentačných čias, taktiež som sa rýchlo zoznámil s Izraelčanom Steinom, ktorý mal manželku z Čiech, takže ďalší pomocný „bonus“ pri adaptácii v novom prostredí. Len v dobrom sa môžem vyjadriť aj na adresu trénera Aleksova, debaty rusko-slovenčinou sa nedajú zabudnúť,“ podotkol „Kubo“, ako znie Mirova prezývka.

S každým úspechom, opätovný postup RWE Volleys Bottrop do 1. Bundesligy nevynímajúc, sa spájajú aj oslavy. Aké sú teda tie nemecké?

„Bolo to super. Po poslednom stretnutí priniesli na palubovku pódium, dostali sme medaily, kvety, šampanské, oslavy začali už na palubovke s fanúšikmi. Aj náš tím zapĺňal počas sezóny pokladničku, ktorej obsah sme pri oslavách zistili,“ pousmial sa univerzál, ktorý bol na tomto poste „úderníka“ v klube jednotkou.

Na 90 percent

Sezóna 2012/2013 je už minulosťou. Miroslav Jakubov by však už mal mať informácie, kde bude, či by mal pôsobiť od leta.

„Podľa informácií, ktoré mám, boli v klube s nami Slovákmi - teda mnou a Jožkom Jánošíkom spokojní. Na 90 percent teda môžem povedať, že v Bottrope ostávam, v ďalšej sezóne však už okúsim najvyššiu 1. Bundesligu,“ dodal.

2. Bundesliga Nord 2012/13

Konečné poradie: 1. RWE Volleys Bottrop 38; 2. Lüneburg 34, 3. Solingen 30, 4. Bitterfeld 30, 5. Rumelner 28, 6. Giesen/Hildesheim 26, 7. Tecklenburger 26, 8. Schüttorf 22, 9. Schöneiche 22, 10. Delbrück 20, 11. Kiel 16, 12. Frankfurt 10, 13. Ammerland 10.

peso




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Legionárska premiéra Jakubova s oslavami postupu