Lajčák: Predviedli sme katastrofálny výkon

Nevydarená premiéra. Poprad prehral s Liptákmi rozdielom triedy 0:3.
Nevydarená premiéra. Poprad prehral s Liptákmi rozdielom triedy 0:3. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|9. mar 2015 o 00:00

So sklonenými hlavami schádzali z ihriska futbalisti Popradu.

V úvodnom jarnom kole druhej ligy Východ prehrali na domácom trávniku NTC s Liptovským Mikulášom rozdielom triedy 0:3.

POPRAD. Zverenci trénera Lajčáka od úvodného hvizdu neboli vo svojej koži. Uzimených divákov vo vynovenom NTC predvedeným výkonom nezahriali, práve naopak. Po hladkej prehre majú Popradčania o čom premýšľať.

„Narazili sme na súpera s dobre organizovanou obranou. Vedeli sme, že to nebude ľahké. Na druhej strane nemám zo svojich hráčov koho pochváliť. Bol to absolútne nezvládnutý zápas. Predviedli sme katastrofálny výkon. Hrali sme na troch útočníkov, ktorí si vpredu zavadzali. Obrancovia nemali vzadu žiadnu istotu. Súper mal dobrú defenzívu, rýchly prechod do útoku. Hostí sme posadili na koňa inkasovaným prvým gólom po viacerých chybách. Za celý zápas sme absolútne nič nevymysleli. Nemôžem to hodnotiť inak ako zaslúženú prehru. Z nášho výkonu som veľmi sklamaný. Nebolo tam trochu fantázie, hravosti, istoty. Po inkasovanom góle sme stratili myšlienku. Mužstvo má väčší potenciál, no budeme sa musieť vážne porozprávať. V ďalšom zápase musíme hrať oveľa lepšie,“ povedal tréner FK Poprad Vladimír Lajčák.

Jeho zverenci si touto prehrou výrazne skomplikovali boj o prvú šestku. „Skomplikovali sme si situáciu. Teraz sa ukáže, či toto mužstvo má, alebo nemá charakter,“ zdôraznil kouč Popradu.

Víťazná premiéra na lavičke

Naopak, Liptáci sa pod Tatrami prezentovali umnou hrou, ktorá slávila úspech.

„Pre mňa to bol prvý zápas na lavičke trénera. Celý týždeň sme sa na tento zápas tešili. Hrať na takomto krásnom štadióne je niečo výnimočné. Hralo sa vo fantastickej atmosfére. Vychádzali sme zo zabezpečenej obrany do rýchlych protiútokov. Niekto to nazve zbabelstvo, pre mňa je to taktika boja. Minulý týždeň som sa bol pozrieť na Poprad a vedel som, čo môžeme očakávať. Mohlo sa to zlomiť na obe strany, preto sa z tohto víťazstva teším. Sú to pre nás dôležité body. Ďakujem chlapcom, že to odmakali,“ spokojne konštatoval tréner MFK Tatran Liptovský Mikuláš Juraj Sabol.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lajčák: Predviedli sme katastrofálny výkon