Labun bol na trávniku súper, po zápase kamarát

Tomáš Labun. Odchovanec humenského futbalu háji farby FK Bodva Moldava nad Bodvou.
Tomáš Labun. Odchovanec humenského futbalu háji farby FK Bodva Moldava nad Bodvou. (Autor: mirano)
Sportnet|6. máj 2014 o 00:00

Humenský futbalový odchovanec je aktuálne vo farbách FK Bodva Moldava nad Bodvou.



HUMENNÉ. V moldavských radoch sa na trávniku s číslom 10 objavil Tomáš Labun. Odchovanec humenského futbalu už toho na zelenom trávniku zažil požehnane, ešte v mládežníckych časoch aj belgické Bruggy, neskôr rumunský Ramnicu Valcea.

Pomedzi to slovenské anabázy. Aktuálne kmeňový hráč Liptovského Mikuláša je v moldavskom klube druhú sezónu na hosťovaní.

Humenský trávnik pozná dokonale, už viackrát sa stalo, že sa tu predstavil v drese súpera.

Bolo treba behať

Viac ako tri stovky futbalových priaznivcov si našli v sobotu cestu na humenský štadión a museli sa veru poriadne obliecť, pretože severný vietor mal miestami riadnu silu a pocitovú teplotu zrážal výrazne nadol. Ináč sa samozrejme hrá s vetrom, ako proti nemu.

„Do prestávky mali výhodu vetra Humenčania a dvakrát skórovali. Nebolo to však zapríčinené týmto prírodným pomocníkom, ale našou slabou hrou. Po obrátke sme mali vietor v chrbtoch my, aj loptu viac na kopačkách, no nepresadili sme sa. Ani by som nepovedal, že bola na trávniku zima. Komu áno, asi málo behal, takže pocítiť to mohli snáď brankári. Podmienky by som ohodnotil ako dobré futbalové, s veľmi dobre pripraveným trávnikom,“ začal pozápasové interview Tomáš Labun.

Platili za chyby

Tridsaťročný stredopoliar moldavského tímu sa snažil dirigovať hru mužstva, viackrát adresoval presné prihrávky, zakladal ofenzívne snaženie hostí. Na humenské šťastie k zdarnej koncovke ani raz nedošlo.

„Naša hra do prestávky bola slabá najmä v obrane. Takto nemôžeme defenzívne fungovať, za chyby sme platili. Škoda nevyužitej šance v závere prvého polčasu, keď veľmi dobre zasiahol brankár Pillár, kontaktný gól do prestávky by nám pomohol. Takto sme v druhom polčase naháňali dvojgólové manko, i keď sme mali loptu viac pod kontrolou, vyznel pre nás aj optický tlak, bolo to bez stopercentnej šance. Celkovo to nebol z našej strany dobrý výkon, nehrali sme kolektívne, takto sa o postup rozhodne nebojuje,“ konštatoval Tomáš Labun.

Aj v humenskej šatni

V hre smerom dopredu robil značné problémy humenskej defenzíve urastený Varga, ktorého si podľa potreby preberali Vasiľ i Pavol Šuľák, rýchlostné prednosti viackrát ukázal agilný Ribár, myšlienku hry, podporenú adresnými kolmicami, mal na starosti Tomáš Labun.

Viackrát sa dostal na trávniku do súboja s harcovníkom Ljubarskym, bolo to však fair, v zápale hry.

Z dvoch priamych kopov prinútil k pohotovosti brankára Pillára – do prestávky letela lopta tesne vedľa, v druhom dejstve musel humenský gólman zasiahnuť.

Keď už boli po zápase oba tímy vo svojich šatniach, vybral sa Tomáš Labun aj do humenskej.

Pozdraviť práve Ljubarskeho a Pillára, pretože z aktuálneho humenského mužstva práve s nimi toho zažil na trávniku najviac.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Labun bol na trávniku súper, po zápase kamarát